Wil je ook elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
Dit rijstgerecht is vermoedelijk ontstaan in Zuid-Italië, waar tomaten in overvloed aanwezig zijn en vaak in de keuken worden gebruikt. Voeg daar risottorijst aan toe en je krijgt een smeuïg rijstgerecht bomvol smaak.
> naar het recept: riso al pomodoro
Dinsdag
Een pruttelende pan soep op het fornuis is in de herfst altijd een goed ideee. Zeker wanneer je deze soep van Instagram-icoon Julius Roberts maakt. De kippensoep is rijk aan smaak, goedgevuld en verrassend door de ricottaballetjes. Maak gerust extra veel, dan kun je de hele week vooruit.
> naar het recept: kipgehaktballetjes met ricotta in bouillon met orzo, crème fraîche en dille
Woensdag
Zo midden in het weekmenu heb je vast geen zin om de hele avond in de keuken te staan. Met dit snelle wokgerecht is dat gelukkig geen enkel probleem. De garnalen staan al binnen 20 minuten op tafel en dat is tevens lang genoeg om rijst erbij te koken.
> naar het recept: wokgarnalen met groenepeperkorrels en gember
Donderdag
Rijstepap kennen wij allemaal wel, maar ken je de Aziatische congee ook al? Dit is een hartig rijstgerecht en elke Aziatische keuken kent wel zijn eigen versie. Deze Thaise congee brengen we op smaak met varkensgehakt, oestersaus en lente-ui.
> naar het recept: Thaise congee
Vrijdag
Het weekend van dit weekmenu luiden we in met wereldwijd comfortfood. Met dit recept hoef je het niet meer te bestellen, maar maak je de Turkse favoriet köfte lekker thuis.
> naar het recept: köfte met friet, feta, romige tomaten-knoflooksaus en gepekelde groente
Zaterdag
Krijg je dit weekend eters? Dan maak je met dit indrukwekkende hapje als voorgerecht vast indruk. Het komt uit de zogenaamde Nikkei-keuken, die het beste van de Peruaanse en Japanse keuken combineert.
> naar het recept: nigiri masu kabayaki
Zondag
Bloemkool is nu overal verkrijgbaar. Maar wat maak je met deze seizoensgroente? Je denkt misschien niet gelijk aan een snelle pasta, totdat je dit recept probeert.
> naar het recept: bucatini met bloemkool alla palermitana