Maandag

Deze vegaballetjes zijn perfect om de week mee te starten. Het recept bestaat uit maar een paar ingrediënten en tover je zo op tafel. Heb je geen verse mierikswortel ter beschikking? Het kan ook met een potje mierikswortelpasta.

Vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

> naar het recept voor vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

Dinsdag

Zalm is een goed gerecht voor een drukke doordeweekse avond. Meng de ingrediënten voor de koolsalade en bak de zalm met wat cajunkruiden. Zo simpel kan het zijn!

Cajunzalm met koolsalade

> naar het recept voor cajunzalm met koolsalade

Woensdag

Maaltijdsoepen zitten vaak boordevol groenten. Varieer naar hartenlust met seizoensgroenten of dat wat je lekker vindt. Deze soep doet misschien wat winters aan, maar past daardoor perfect bij het regenachtige weer na een lange dag.

Linzen-harissasoep

> naar het recept voor linzen-harissasoep

Donderdag

Venkel is een veelzijdig ingrediënt. Door de anijsachtige smaak geeft het je gerecht meteen een verrassende wending. Zo ook bij deze kip met venkel en sinaasappel waarbij de oven het meeste werk voor je doet.

kip met sinaasappel

> naar het recept voor kip met venkel en sinaasappel

Vrijdag

Het seizoen voor asperges loopt van februari tot eind juni. Grijp je kans om dit jaar nog van verse asperges te genieten! De citroen en peterselie maken dit recept lekker fris. De kappertjes zorgen voor een mooie balans.

asperges meunière

> naar het recept voor asperges met citroen en kappertjes

Zaterdag

Lamskoteletten worden gesneden van de rug of de rib van het lam. Sappig en mals vlees met een klein vetrandje. Neem zaterdag eens de tijd om naar de slager te gaan en vraag naar mooie lamskoteletten. Vervolgens hoef je er helemaal niet veel mee te doen om al een prachtig gerecht op tafel te zetten.

Provençaalse lamskoteletten met courgettesalade

> naar het recept voor Provençaalse lamskoteletten met courgettesalade

Zondag

Eenpanspasta’s zijn fantastisch, en dat bewijst dit romige gerecht. Door de rigatoni direct in de saus te garen neemt deze alle smaken optimaal op. Tel daarbij de worstjes, het venkelzaad en de knoflook op en je krijgt een heerlijke maaltijd waarvan je de pan het liefst zou uitlikken.

Romige venkelpasta

> naar het recept voor romige venkelpasta met worst