Maandag
Start de week goed met Meatless Monday. Wij helpen je met het recept voor deze heerlijke prei met tofu, gember en kokos. Tofu saai? Absoluut niet! Door de smaakmakers in dit gerecht wordt de tofu allesbehalve saai. Je maakt een pakketje van de ingrediënten en de oven doet vervolgens het werk. Een goede start van het weekmenu.
> naar het recept voor prei met tofu, gember en kokos
Dinsdag
Een snelle maaltijd doet het altijd goed op zo’n drukke dinsdag. Het weekend is nog niet in zicht, wat extra tijd voor jezelf is dan welkom. Met dit recept lukt dat gemakkelijk. Binnen 25 minuten heb je een heerlijk bordje noedels met biefstukreepjes op tafel staan.
> naar het recept voor noedels met biefstukreepjes en satésaus
Woensdag
Halverwege de week toe aan vakantie? Probeer eens deze Italiaanse visstoof in je weekmenu. Cacciucco (spreek uit als ‘katsjoekko’) is een populaire variant uit Livorno, een grote havenstad aan de westelijke kant van Toscane. Sommige Italianen leggen eerst wat brood op het bord en serveren daar de stoof overheen, zodat het brood zich volzuigt met de heerlijke sappen.
> naar het recept voor cacciucco – Italiaanse visstoof
Donderdag
Nog even volhouden tot het weekend! Dit simpele pastarecept past prima in een licht weekmenu. Je maakt zelf een pesto van rucola. Deze gebruik je om de champignons mee te marineren. Pasta erbij, wat Parmezaanse kaas eroverheen en je hebt binnen 25 minuten een snelle én gezonde maaltijd gemaakt.
> naar het recept voor pasta met in rucolapesto gemarineerde champignons
Vrijdag
Het weekend staat voor de deur, eindelijk mag je bijkomen van een drukke week. Fastfood Friday is ons favoriete feestje. In dit weekmenu geven we hier een twist aan met deze vegan kebab van seitan. Ook de pita’s en knoflooksaus zijn 100% vegan en maak je helemaal zelf!
> naar het recept voor vegan kebab met homemade pita’s en knoflooksaus
Zaterdag
Was het op vrijdag nog tijd voor vegan kebab, vandaag steken we de barbecue aan voor pittige kipkebab. Gooit slecht weer roet in het eten? Maak je geen zorgen, dit gerecht maak je ook binnen in een droge keuken met een grillpan. De gegrilde ananas zorgt voor een mooie balans met de pittige kip. Geniet van het weekmenu met dit lekkere recept!
> naar het recept voor pittige kipkebab met gegrilde ananas
Zondag
Dit is zo’n dag waar je tijd maakt om te koken. Misschien heb je ‘s middags al wat lekkers gebakken voor bij de koffie of als toetje. In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft en serveer ‘m als hoofdgerecht met brood, rijst of pasta.
> naar het recept voor bloemkool uit de oven van Jamie Oliver
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: