Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
weekmenu willem

Weekmenu: wat eten we vandaag?

Advertentie

Op zoek naar heerlijke maaltijden voor het avondeten? Chef Willem helpt je op weg. Iedere week pluist hij al onze magazines uit om de lekkerste recepten voor jou te verzamelen, in de vorm van een weekmenu. Zo hoef jij alleen nog maar boodschappen te doen en je pan op het vuur te zetten. Geef nu elke dag van de week antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ met ons handige weekmenu!

Wat eten we vandaag?

De vraag die elke dag in elk huishouden in Nederland gesteld wordt: wat eten we vandaag? Gelukkig staan wij voor je klaar met inspiratie voor het avondeten. Wij verzamelden de lekkerste recepten in een handig overzicht voor je, bekijk snel het hele weekmenu!

We hebben voor elke dag van de week wat lekkers voor je klaarstaan, van snelle recepten voor de doordeweekse dagen met misschien iets minder tijd tot echte uitpakkers voor in het weekend.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Maandag

Kipdijfilet met paprikarijst

Kipdijfilet met paprikarijst

Het leuke aan dit recept? De oven doet al het werk. Oke, bijna dan. Handig voor op de maandagavond. Kun je ondertussen nog even een wasje doen, de planten water geven, stofzuigen. Zo begin je de week pas écht goed.

Naar het recept

Dinsdag

Cover voor

Kaas-uiquiche

Avondeten met taart? Met deze kaas-uiquiche kan het! Met dit recept voor de hartige taart eet je elke avond alsof het je verjaardag is….

Naar het recept

Woensdag

Eenpanspasta met citroen, tonijn, tomaat en kappertjes

Eenpanspasta met citroen, tonijn, tomaat en kappertjes

Deze eenpanspasta met tonijn is heerlijk fris door de citroen en ook kappertjes. Lekker makkelijk om te maken doordeweeks.

Naar het recept

Donderdag

Pittige rijst met bloemkool en halloumi

Pittige rijst met bloemkool en halloumi

Vlees, vis of vega, met dit weekmenu wissel je heel wat af. Op donderdag gaan we voor vega met deze pittige rijst met bloemkool en halloumi. En als je van iets minder pit houdt? Dan doe je er gewoon iets minder chilipeper in.

Naar het recept

Vrijdag

Lamsgehaktballetjes met groene tahini-taboulé

Lamsgehaktballetjes met groene tahini-taboulé

Boordevol smaak zit deze taboulé. Lekker met lamsgehaktballetjes, maar wil je liever vega? Vervang ze dan door vega-gehaktballetjes of verkruimelde feta.

Naar het recept

Zaterdag

Pittige linzenburgers met mangochutney

Pittige linzenburgers met mangochutney

Burgers zijn het ideale zaterdagavond maaltje. Deze pittige linzenburgers maak je heel eenvoudig zelf en smaken super lekker met een zoete mangochutney en kruidige rode ui.

Naar het recept

Zondag

Gebraden kip met voorjaarsgroenten

Gebraden kip met voorjaarsgroenten

We sluiten de week af met een echt feestmaal: hele kip uit de oven. Lekker met frisse voorjaarsgroenten en krieltjes.

Naar het recept

Weekmenu

Wil je nog even terugzoeken welk lekker recept je vorige week hebt klaargemaakt? Hieronder vind je het weekmenu van maandag 18 maart tot en met zondag 24 maart. Vergeet vooral niet om de recepten die je het allerlekkerst vond te beoordelen of te bewaren in je receptenlijst, voordat dit weekmenu weer wordt vervangen.

Profielfoto van

Willem van Santen

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!