Maandag
Start de week goed met Meatless Monday. Wij helpen je met het recept voor deze heerlijke courgette-worteltaart. Deze hartige taart zit boordevol groenten en geeft je weekmenu direct een gezonde start. Is maandag altijd zo’n drukke dag? Bereid alles voor op zondag, zo hoef je ‘m alleen nog even in de oven te schuiven op maandag.
> naar het recept voor courgette-worteltaart
Dinsdag
Meestal is dinsdag een drukke dag. Het weekend is nog lang niet in zicht en er moet nog zoveel gebeuren! Juist dan is het heerlijk om een simpele en snelle maaltijd op tafel te zetten. Neem bijvoorbeeld deze pasta carbonara. Zoals de Italianen ‘m maken. Zonder room, alleen spaghetti, kaas, eieren en guanciale (kinnebakspek).
> naar het recept voor pasta carbonara
Woensdag
Zalm en asperges. Een gouden combinatie voor in het weekmenu. Nog lekkerder als je de ingrediënten vers van de markt haalt, of breng een bezoekje aan de lokale visboer. Deze traybake staat binnen 45 minuten op tafel en de oven doet het meeste werk. Kan jij even mooi genieten van het feit dat het weekend steeds dichterbij komt.
> naar het recept voor traybake met zalm en mosterd-dillesaus
Donderdag
Na regen komt zonneschijn; het lijkt alsof de zomer toch echt gaat beginnen. Om dat te vieren maken we op donderdag gegrilde steak met pastasalade. Een koekenpan is voldoende om de steak in te bakken, al snappen we het als je de barbecue aansteekt. De frisse pastasalade past er perfect bij.
> naar het recept voor gegrilde steak met pastasalade
Vrijdag
Het weekend staat voor de deur, tijd voor een feestje! En hoe vier je dat nu beter dan met Pizza Friday? Het ultieme comfortfood om het weekend mee in te luiden. Deze pizza met zoete aardappel en parmaham is verbluffend lekker. Daarnaast maak je ook nog eens je eigen deeg. Heerlijk!
> naar het recept voor zoete-aardappelpizza met parmaham, rucola en fruitige olijfolie
Zaterdag
Het is weekend! Komen er gasten vanavond voor een etentje? Dan hebben wij hét perfecte gerecht. Met deze tian heb je een eyecatcher op tafel staan. Het was niet voor niets het coverrecept van Foodies Go Green! Mooi gerangschikte, geroosterde groenten met een frisse dressing en knapperige noten. Loopt het water je al in de mond?
> naar het recept voor tian met broccoli, courgette en venkel
Zondag
Dit is de dag waarop we meestal wat langer in de keuken staan. Een stoof is dan ook een goed idee om het weekmenu mee af te sluiten. Gehaktballen zijn een allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus, maar net zo lekker.
> naar het recept voor gehaktballenstoof met korianderchutney
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: