Maandag

Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaart met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven. Meer dan een half uurtje heb je niet nodig om deze gezonde taart met #MeatlessMonday op tafel te zetten. Een goed begin van het weekmenu!

weekmenu Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

> naar het recept voor plaattaart met abrikoos en geitenbrie

Dinsdag

Vis zit vaak boordevol gezonde vetten. Een klassiek voorbeeld is zalm. Deze vettige vis is hartstikke gezond en mag dan ook niet ontbreken in een gevarieerd eetpatroon. Met deze gebakken zalm maken we het je wel erg makkelijk. In no-time staat dit heerlijke gerecht bij jou op tafel!

Gebakken zalm met waterkerssaus

> naar het recept voor gebakken zalm met waterkerssaus

Woensdag

De week is doormidden! Een goed moment om deze heerlijke herderspasta op tafel te zetten. Extra lekker door de ricotta salata, een stevig snijdbaar kaasje. Heb je per ongeluk iets teveel gemaakt? Neem het de volgende dag mee als lunch!

Weekmenu pasta alla pecorara

> naar het recept voor pasta alla pecorara

Donderdag

Een frisse salade voor doordeweeks? Dan is deze venkelsalade je grote vriend. Je staat maar 20 minuten in de keuken. Vervolgens laat je de smaken optimaal in de salade trekken door 10 minuten te wachten. Kan je mooi alvast een drankje voor jezelf inschenken!

Venkelsalade

> naar het recept voor venkelsalade

Vrijdag

Het weekend is in zicht, tijd voor een feestje! Met ‘Pizza Friday’ start je altijd goed. Vandaag staat een heerlijke calzone klaar in het weekmenu. Meiknol en aubergine passen perfect bij elkaar, zeker als je ze met pesto in een pizza stopt!

Pizza calzone met meiknol, aubergine en pesto

> naar het recept voor calzone met meiknol, aubergine en pesto

Zaterdag

Is het mooi weer? Steek de barbecue maar aan! Natuurlijk bereid je deze spareribs ook met alle gemak in de oven of een grillpan. Je hebt er wat tijd voor nodig, maar gelukkig is het weekend. Haal een goed stuk vlees bij de slager en ga aan de slag met dit recept.

weekmenu Spareribs met pindakaramel comfortfood

> naar het recept voor spareribs met pindakaramel

Zondag

Jason Tjon Affo: “Zodra er iets te vieren valt, staat er bij mijn Surinaamse familie altijd een flinke schotel pom op tafel. Deze traditie zet ik met trots voort. Pom is de crème de la crème van de Surinaamse keuken.” Ga jij aan de slag met dit onweerstaanbare vegan gerecht? De perfecte afsluiting van dit weekmenu.

Vegan pom

> naar het recept voor vegan pom

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.