Maandag
Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaart met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven. Meer dan een half uurtje heb je niet nodig om deze gezonde taart met #MeatlessMonday op tafel te zetten. Een goed begin van het weekmenu!
> naar het recept voor plaattaart met abrikoos en geitenbrie
Dinsdag
Vis zit vaak boordevol gezonde vetten. Een klassiek voorbeeld is zalm. Deze vettige vis is hartstikke gezond en mag dan ook niet ontbreken in een gevarieerd eetpatroon. Met deze gebakken zalm maken we het je wel erg makkelijk. In no-time staat dit heerlijke gerecht bij jou op tafel!
> naar het recept voor gebakken zalm met waterkerssaus
Woensdag
De week is doormidden! Een goed moment om deze heerlijke herderspasta op tafel te zetten. Extra lekker door de ricotta salata, een stevig snijdbaar kaasje. Heb je per ongeluk iets teveel gemaakt? Neem het de volgende dag mee als lunch!
> naar het recept voor pasta alla pecorara
Donderdag
Een frisse salade voor doordeweeks? Dan is deze venkelsalade je grote vriend. Je staat maar 20 minuten in de keuken. Vervolgens laat je de smaken optimaal in de salade trekken door 10 minuten te wachten. Kan je mooi alvast een drankje voor jezelf inschenken!
> naar het recept voor venkelsalade
Vrijdag
Het weekend is in zicht, tijd voor een feestje! Met ‘Pizza Friday’ start je altijd goed. Vandaag staat een heerlijke calzone klaar in het weekmenu. Meiknol en aubergine passen perfect bij elkaar, zeker als je ze met pesto in een pizza stopt!
> naar het recept voor calzone met meiknol, aubergine en pesto
Zaterdag
Is het mooi weer? Steek de barbecue maar aan! Natuurlijk bereid je deze spareribs ook met alle gemak in de oven of een grillpan. Je hebt er wat tijd voor nodig, maar gelukkig is het weekend. Haal een goed stuk vlees bij de slager en ga aan de slag met dit recept.
> naar het recept voor spareribs met pindakaramel
Zondag
Jason Tjon Affo: “Zodra er iets te vieren valt, staat er bij mijn Surinaamse familie altijd een flinke schotel pom op tafel. Deze traditie zet ik met trots voort. Pom is de crème de la crème van de Surinaamse keuken.” Ga jij aan de slag met dit onweerstaanbare vegan gerecht? De perfecte afsluiting van dit weekmenu.
> naar het recept voor vegan pom
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: