Maandag

We starten de week goed met #MeatlessMonday. Heb je al weleens iets gemaakt met tofu? Sommige bestempelen het als saai, maar in dit recept is dat het zeker niet. Lekker én gezond, probeer maar eens uit. Een goed begin van het weekmenu.

weekmenu KFT burger (Korean fried tofu)

> naar het recept voor de KFT burger

Dinsdag

Op dinsdag is het fijn om het avondeten snel op tafel te hebben. De week is nog maar net begonnen en waarschijnlijk heb je een drukke dag achter de rug. Hoe fijn is het dan als het koken maar een half uur van je kostbare tijd kost? Deze kip met rozenharissa is het antwoord!

Kip met rozenharissa en couscoussalade

> naar het recept voor kip met rozenharissa en couscoussalade

Woensdag

De week is doormidden! Je bent halverwege, dat betekent dat je vanavond best goed voor jezelf mag zorgen. En dat doe je met deze gevulde zoete aardappels. De room en pistache geeft het gerecht een wat diepere smaak, de granaatappelpitjes zorgen voor de friszoete afwerking. Wat ons betreft mag dit recept niet ontbreken in het weekmenu.

Gevulde zoete aardappel met room en pistache

> naar het recept voor gevulde zoete aardappel met room en pistache

Donderdag

Lasagne doet het altijd goed. Perfect comfortfood, ongeacht het weer of de omstandigheden. De vegetarische lasagne met eekhoorntjesbrood is ook nog eens een goede én gezonde toevoeging aan het weekmenu. De oven doet het meeste werk. Met een beetje geluk hou je ook nog wat over en heb je morgen een luxe lunch!

weekmenu Eekhoorntjesbroodlasagne

> naar het recept voor eekhoorntjesbroodlasagne

Vrijdag

Het weekend is in zicht, nog even doorbijten! Vorige week sloegen we ‘m eventjes over, maar deze week is ‘Pizza Friday’ weer terug in het weekmenu. En hoe! Kaas is baas, dat wisten jullie natuurlijk al. Deze pizza quattro formaggi is helemaal niet moeilijk om te maken, terwijl het resultaat geweldig is. Fijn weekend!

pizza quattro formaggi recept

> naar het recept voor pizza quattro formaggi

Zaterdag

Het weekend is begonnen. Neem eens wat extra tijd voor de weekboodschappen. Ga niet alleen langs de supermarkt, maar loop eens binnen bij de groenteboer, de slager en de vishandel. Zeker voor het recept dat voor vandaag in het weekmenu staat. Warmgerookte zalm met de perfecte saus. Maak er een weekendproject van en rook de zalm zelf, of haal ‘m gerookt en al bij de vishandel.

warmgerookte zalm met mosterdhollandaisesaus

> naar het recept voor warmgerookte zalm met mosterdhollandaisesaus

Zondag

Pasta is altijd een goed idee. Het is niet voor niets tegenwoordig het favoriete gerecht van Nederlanders. Deze pasta kost misschien iets meer tijd, maar ach, het is zondag. Niets is fijner dan met vrienden of familie de keuken in te duiken. Vooral de gehaktballetjes zijn een ster in dit gerecht. Eet smakelijk!

Pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

> naar het recept voor pasta met gehaktballetjes, burrata en pesto

 

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: