Maandag

We maakten een vegetarische variant van de traditionele boeuf bourguignon met… pompoen! Proef het resultaat op deze #MeatlessMonday. Een goed begin van het weekmenu met dit heerlijke recept. Ondanks dat we nog even doen alsof het zomer is proef je al een beetje de herfst met dit pompoengerecht. Eet smakelijk!

Pompoen bourguignon

> naar het recept voor pompoen bourguignon

Dinsdag

Gebruik voor dit recept een lekkere, stevige visfilet zoals red snapper of zeebaars. Even inwrijven met lekkere kruiden en bakken maar! Vis past goed in het weekmenu, en is net weer even iets anders dat het standaard stukje vlees. Je hebt een uurtje nodig voor dit recept, maar dat mag de pret niet drukken. De week is nog maar net begonnen, dus genoeg energie om de keuken in te duiken!

‘Blackened fish’ met gepofte biet

> naar het recept voor ‘blackened fish’ met gepofte biet

Woensdag

De stevige soepen bewaren we voor november, maar deze met maïs, hamreepjes en rode ui is perfect voor de nazomer. Maak ‘m een dag van tevoren en laat de smaken optimaal intrekken. Zo hoef je ook nog eens niet te haasten op de drukke woensdag, dankzij dit heerlijke weekmenu.

maissoep met hamreepjes en rode ui

> naar het recept voor maïssoep met hamreepjes en rode ui

Donderdag

Macaroni met kaas is het ultieme comfortfood. Je maakt hem onweerstaanbaar met dit snelle en simpele recept. Heb je per ongeluk teveel gemaakt? Neem het de volgende dag mee naar het werk. Je collega’s zullen je gegarandeerd jaloers aankijken tijdens de lunch…

weekmenu: Mac & cheese

> naar het recept voor mac & cheese

Vrijdag

Gyudon is een populair gerecht in Japan, bestaande uit onder meer rundvlees en ui. Heerlijk dankzij de zoete saus! Moeilijk recept? Zeker niet! Je hebt maar een half uurtje nodig en deze topper uit het weekmenu staat op tafel. Een prima vervanger voor de populaire ‘Pizza Friday’, of niet?

weekmenu: Gyudon met shichimi

> naar het recept voor gyudon met shichimi

Zaterdag

Heb je een druk weekend voor de boeg? Dan is dit het perfecte gerecht om te maken. Zo klaar en toch heel smaakvol! Zeker de garnalen passen in een gevarieerd en gezond weekmenu. Ga ‘s ochtends langs de vishandel en haal verse garnalen, dit komt de smaak ten goede.

> naar het recept voor Chinese kool met garnalen

Zondag

Alleen al voor de dip van blauwe kaas wil je dit recept uit het weekmenu maken. Het perfecte project voor de zondag. Duik samen de keuken in en maak dit prachtige gerecht. Biertje erbij en je bent klaar om het weekend in stijl af te sluiten. Proost!

weekmenu: Sticky wings met blue-cheese dip

> naar het recept voor sticky wings met blue-cheese dip

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.