Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Zuurdesembrood met rokerige jalapeñoboter

Zelf brood bakken: 5x recepten

Advertentie

De geur van versgebakken brood, daar kan weinig tegenop. Nou ja, een snee ervan wel natuurlijk. Met focaccia, kaasbrood en rozemarijnbroodjes maak je van je keuken een thuisbakkerij. Dit zijn de beste recepten om zelf brood te bakken!

Brood bakken

Heb jij altijd weleens je eigen brood willen bakken? Lees dan snel verder, want wij delen de beste recepten en geven een hele hoop tips. Je zult zien: het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Zelf brood bakken kan intimiderend lijken, maar met maak je niet druk. Met deze handige recepten kan het haast niet misgaan en zit jij voortaan ook elke zondagochtend aan je eigen broodjes.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hollands kaasbrood

We beginnen met een van onze favoriete recepten voor brood bakken. Dit is een brood met kaas dat je heel goed bij de borrel kan serveren. Lekker met worst en olijven erbij of gewoon zo een sneetje met wat boter. Niet voor niets is dit het meest populaire brood van de BuiksloterBakery.

> naar het recept: kaasbrood

Kaasbrood

Focaccia met ansjovis

In Italië eten ze nauwelijks bammetjes zoals wij die kennen. Hier denken ze bij zelf brood bakken aan focaccia. Dit is een Italiaans plat brood waarbij je met de vulling kan variëren. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met ansjovis? Of probeer brood te bakken met olijfolie en rozemarijn.

> naar het recept: focaccia met ansjovis

brood bakken

Zuurdesembrood

Wie zelf brood gaat bakken, begint bijna altijd met zuurdesem. Is deze corona-hobby aan jouw voorbijgegaan? Dan kun je met dit recept eenvoudig uit de voeten. Het meest lastige is nog een zuurdesemstarter verkrijgen, al kun je deze ook heel eenvoudig zelf maken. Het is meer een kwestie van geduld dan moeilijkheid.

> naar het recept: zuurdesembrood met rokerige jalapeñoboter

Zuurdesembrood met rokerige jalapeñoboter

Rozemarijnbroodjes

Rozemarijnbroodjes, lekker bij een kom warme minestrone! Je bakt deze broodjes eenvoudig af in eigen oven. In Toscane noemen ze rozemarijn liefkozend ‘ramerino’. Ze zijn er gek op deze broodjes met rozemarijn en rozijnen, die uit middeleeuws Florence stammen.

> naar het recept: pan di ramerino (rozijnenrozemarijnbroodjes)

Pan di ramerino (rozijnenrozemarijnbroodjes)

Briochebroodjes

Brioche is luxebrood omdat het deeg verrijkt wordt met eieren, melk én boter. Je kunt het perfect gebruiken voor zowel zoete als hartige bereidingen. Wat ik ook heel fijn vind aan brioche is dat de bereidingswijze altijd hetzelfde is, of je nu burger- of hotdogbroodjes, plukbrood of babka wilt maken.

> naar het recept: briochebroodjes

briochebroodjes

Lees ook: Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!