We gaan zelf aan de slag met de lekkerste zomerse ijsjes. Bereid je goed voor op de zonnige dagen met een vriezer vol verfrissende ijsjes. Dit keer niet uit de supermarkt, maar homemade traktaties voor jong en oud.

Yoghurt-regenboogijsjes

Het vergt even wat extra discipline – elk laagje laat je apart opstijven. Maar dat zorgt ook voor de mooiste combinatie. En voor de dare devils onder ons: pureer wat blaadjes basilicum mee met de aardbeienpuree en wat blaadjes munt met de blauwe bessenpuree. Ook lekker: ga voor kiwi, kersen of andere fruitsoorten zoals mango! Klik op de afbeelding voor het recept.

yoghurt ijsjesChocolade-amandelijsjes

Het bekende ijsje, maar dan zelfgemaakt. Ga voor deze klassieke variant met amandelen of customise de ijsjes naar je eigen smaak. Smelt melkchocolade of witte chocolade in plaats van pure. Of wentel de ijsjes door fijngehakte pistachenoten, gemalen gevriesdroogde framboos of geraspte kokos.  Klik op de afbeelding voor het recept.
magnum ijsjes

Citroen-gemberijsjes

Een fris ijsje met een verrassing van binnen – ziet dat er niet geweldig uit? En ook bij dit ijsje kun je variëren met verschillende citrusvruchten. Ga jij liever voor een ijsje met grapefruit, sinaasappel of zelfs limoen? Laat ons in een reactie weten hoe het is gegaan of deel een foto van je homemade ijsjes met de tag #iamfoodies. Je vindt het recept door op de afbeelding te klikken. 
citroen ijsjes
Deze ijsjes komen allemaal uit de foodies van juni 2017. Wil je dit nummer nabestellen voor meer zomerse inspiratie en recepten? Ga nú naar onze webshop!