Zelf popcorn maken: de basis

Laten we bij het begin beginnen. Om zelf popcorn te maken, verhit je in een koekenpan 2-3 el plantaardige olie. Bedek de bodem van de koekenpan met maïskorrels (pofmaïs) en doe een deksel op de pan. Als het goed is, begint de maïs te poffen zodra hij heet genoeg is. Schud de pan regelmatig zodat de popcorn niet aanbrandt. Wacht tot alle maïs is gepoft, haal dan pas het deksel van de pan. En dan de topping: met deze twee spannende toppings kunnen zowel de zoet- als de zoutliefhebbers een avondje lekker voor de buis grabbelen…

Team zout: smoky spicemix

Smoky spicemix: dé popcorn topping voor saltaholics. Rooster 2 tl komijnzaad en maal het in een vijzel fijn. Meng de komijn met 1 tl chilipoeder, 1 tl knoflookpoeder, 2 tl pimenton (gerooktepaprikapoeder) en ½ tl zout. Meng de spicemix door een schaal nog warme popcorn en schud goed om zodat alle popcorn bedekt raakt.

Team zoet: kaneel-chocolade

De droom van liefhebbers van zoete popcorn is deze kaneel- chocolade topping. Gebruik op een schaal vers gemaakte popcorn een 75 g fijngehakte pure chocolade, 2 el poedersuiker, 2 el kristalsuiker en 2 tl kaneelpoeder. Smelt de chocolade in de magnetron en meng hem goed door de popcorn. Meng de suiker, poedersuiker en het kaneelpoeder, strooi het mengsel over de popcorn en gooi de popcorn goed om zodat hij helemaal bedekt is. Laat goed afkoelen voor het serveren.