Zomerse gerechten

De dagen worden steeds langer en warmer. Ter verkoeling eten wij daarom het liefste elke dag buiten. Dus klap de parasol maar uit en dek de picknicktafel. Wat je vanavond op tafel zet, is geen lastig vraagstuk meer. Dat hebben wij namelijk al voor je bedacht! Wij maken een driegangenmenu vol met zomerse gerechten. We starten met een fris voorgerecht met bloedsinaasappel, eten een visje als hoofdgerecht een serveren een friszoete taart na. Het water begint ons al in de mond te lopen…

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Niet zomaar een carpaccio maar eentje met bloedsinaasappel. Dit maakt het voorgerecht niet alleen ontzettend verrassend maar ook erg lekker. Het romige van de burrata gaat perfect samen met de fris en ietwat bittere smaak van de bloedsinaasappel.

> naar het recept voor bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Bloedsinaasappelcarpaccio met balsamicodressing

Hoofdgerecht

Door een slapakketje te maken rondom de vis, maak je een heel eenvoudig gerechtje een stuk spannender. En ook niet verkeerd: je krijgt gelijk wat extra groenten binnen. Daardoor geeft het echt niet dat je een beetje zondigt met de citroenboter.

> naar het recept voor slapakketjes met vis en citroenboter

slapakketje

Nagerecht

Ieder seizoen kent zijn toppers maar tegen zoetsappige frambozen en friszure aalbessen kan weinig op. Deze bessentaart is om je vingers bij af te likken! Wanneer je er een grote bol (vanille)ijs bij serveert, is het helemaal feest.

> naar het recept voor crostata met aalbessen en frambozen

crostata zomerse gerechten

Lees meer over zomerse gerechten: