Met de vleesvork in de ene hand en een van deze boeken in je andere hand ben jij de man of vrouw van de barbecue deze zomer. Dit zijn de 6 heetste grillboeken van dit moment! 

Vleesbijbel in Het handboek van de slager

Wanneer bestrooi je biefstuk met peper en zout? En kun je het vlees voor je steak tartare beter snijden of fijnhakken? Antwoorden op deze en veel meer vragen vind je inHet handboek van de slager. Lees over vleessoorten, materialen en technieken, kook de 25 internationaal bekende vleesgerechten en word een volleerd slagersknecht.
barbecue boeken

Arthur le Caisne. Het handboek van de slager. 
Fontaine. 240 pagina’s. Prijs: 19.95 euro. 

Feeling hot, hot, hot in Smokey Goodness 3

Als er iemand nooit genoeg van barbecueën krijgt, is het Jord Althuizen wel. Met zijn derde barbecueboek zet hij menig achtertuin in vuur en vlam. Ga aan de slag met de big five; rund, varken, kip, vis en jawel ook van de grill, desserts. Of ontdek de Zuid-Afrikaanse braai en maak boerewors, grilled ostrich en piri piri swahili-style. Juicy!
barbecue boeken

Jord Althuizen. Smokey Goodness 3.
Kosmos. 224 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.

Days to remember in Voer voor vrienden

Schalen vol eten, flessen vol wijn en zielenroerselen die worden gedeeld; met vrienden aan tafel is het feest. Dankzij Eva Posthuma de Boer weet je altijd wat je moet koken voor grote groepen. Van borrelhappen zoals Gooische dip en kaaskoekjes tot desserts zoals salty caramel cheesecake en scroppino: met dit boek maak je vrienden.
barbecue boeken

Eva Posthuma de Boer. Voer voor vrienden.
Spectrum. 192 pagina’s. Prijs 24,99 euro. 

Simpel en snel grillen in Simple smart BBQ

Kolen erop, de fik erin! Zo simpel is barbecueën helaas niet. Om de juiste temperatuur te bereiken kun je wel wat hulp van Julius Jaspers gebruiken. In dit boek de basistechnieken van het grillen op kolen, hout of gas en de lekkerste recepten voor een goed barbecuefeestje – van de rubs tot het vlees en de toetjes.
barbecue boeken

Julius Jaspers. Simple smart BBQ. 
Carrera. 288 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

Interantionale rolletjes in Wrap ‘n roll

Natuurlijk zien ze er leuk uit, maar bij een dim sum, wrap, taco, loempia of ravioli draait het vooral om de smakelijke vulling. Karin Stöttinger maakt die als geen ander en in haar nieuwste boek zet ze haar kennis uiteen. Van crispy gefrituurde wontons uit China tot een Aziatische duck-wrap: dit fingerfood is too good to share!
barbecue boeken

Karin Stöttinger. Wrap ‘n roll. 
Forte culinair. 192 pagina’s. Prijs 19,99 euro. 

Het kiezen van een barbecue is tegenwoordig net zo ingewikkeld als het uitzoeken van een nieuwe auto. Het ding bevat zoveel slimme snufjes en handige technieken dat je als leek niet ver komt zonder een staaltje goed advies. Dat krijg je van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas in dit complete barbecueboek. Ze vertellen je over de nieuwste technieken en laatste accessoires van meer dan 10 kamado-merken en geven je vertrouwen om met de bijna 100 recepten voor vlees, vis, groenten, pizza en toetjes aan de slag te gaan. Met de gedetailleerde tekeningen en stap-voor-stap-foto’s kan het niet meer misgaan! Namens Hete kolen compleet wensen we u veel veilige barbecues toe!
barbecue boeken

Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas. Hete kolen compleet. 
Fontaine. 304 pagina’s. Prijs: 29,99 euro. 

barbecue boekenDe kookboeken vind je in het grote BBQ nummer van foodies. Meer inspiratie opdoen met meesterlijke marinades, veggie barbecue recepten en een stoere mannen barbecue? Ga voor het nieuwste nummer van foodies en klik hier!