Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Friendly fire Wildzwijnporchetta (Credits Remko Kraaijeveld)

Winterbarbecue? Maak deze recepten van Jord Althuizen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Bij mijn ouders thuis is barbecueën echt niet alleen een zomerding. Ook in de koude maanden wordt de grill uit de schuur getoverd en staat mijn vader onder de overkapping met een dikke jas aan de lekkerste gerechten klaar te maken. Gelukkig denkt barbecuekoning Jord Althuizen daar precies hetzelfde over. Ook zin om met de feestdagen te gaan grillen? Zet dan deze drie recepten uit zijn nieuwe boek Smokey Goodness BBQ Feast on Fire op het menu!

Voor Smokey Goodness BBQ Feast on Fire sloeg Jord wederom de handen ineen met zijn vaste team. Daarnaast werkte Jord voor dit boek samen met local heroes als Bart van Olphen (Fishtales) en de meesterslagers Jonathan van Uden (Chateaubriand) en Herman ter Weele (zelf slachtend slagerij Ter Weele). Het boek staat dan ook vol met heerlijkheden van de grill. Van complete BBQ meergangenmenu’s als Yankee Feast, Veggie Feast en Fancy Fire, all out impressive smokey showpieces of simple bites voor een kleine get-together: pas als ’t sist, rookt en grilt is het volgens Jord echt feest.

Sneak peak

Of het nou gaat om Hoe cakes met gerookte makreel, beefshank of apple pecan cobblers, met de recepten van Smokey Goodness & friends laat je vanaf nu elk feestje gegarandeerd zinderen. Dus: zomer of winter, kerst of pasen, voor een groot gezelschap of voor twee: als het feest is, dan gaat de barbecue aan. Alvast aan de slag? Foodies mag alvast drie heerlijke recepten met jou delen!

Lees ook: 3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen

1. Spekplaatkoek di Mamma

2. Geroosterde bloemkool met rozepeper-dressing

Fiery feasts geroosterde bloemkool (Credits Remko Kraaijeveld)

3. Wildzwijnporchetta van de barbecue

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

€ 22,50
Cover voor Smokey Goodness BBQ Feast on Fire

Friendly fire Wildzwijnporchetta (Credits Remko Kraaijeveld)

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!