Cocktails maken zoals Tess Posthumus en Ben Lobos? Dat doe je uit het nieuwe Bloody Mary boek, van classic tot beetroot mary. We dompelen ons onder en maken de lekkerste Mary’s van het land.
bloody mary
Dol op Bloody Mary? Bestel een van de lekkerste cocktails bij The Flying Dutchmen Cocktails, Tales & Spirits, G’s, Door 74 en Dr. en krijg het Het Grote Bloody Mary Boek. Alvast een voorproefje? Maak alvast een beginnetje met één van deze klassiekers.

Ketel One Classic Bloody Mary

Deze klassieker smaakt nog beter met een simpele, maar heerlijke tosti met camembert.

bloody mary classic

Ingrediënten

50ml Ketel One Vodka
10ml citroensap
3-4 scheuten Tabasco
100ml tomatensap
3 scheuten Worcestershiresaus
Snuf zout en peper
Voor de garnering
selderijstengel
twee gehalveerde cherrytomaten
Glas – kies een longdrinkglas

Bereiding – Builden

  1. Voeg de vodka, tomatensap, citroensap, Worcestershiresaus en Tabasco toe aan het longdrinkglas. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Roer alle ingrediënten met een lepel goed door.
  3. Voeg ijsblokjes toe tot aan de rand van het glas en roer nogmaals goed.
  4. Garneer met dungesneden selderijstengel en twee gehalveerde cherrytomaten. De cherrytomaten kun je eventueel op een cocktailprikker prikken.

TIP: maak de Bloody Mary niet meteen te pittig. Je kunt de cocktail wel makkelijk pittiger maken, maar andersom is natuurlijk lastiger. 

Bloody Willem the Fourth

Ik houd van eten en drinken en met een Bloody Mary sla je meteen twee vliegen in één klap! Het is net een pittige tomatensoep, maar dan ook met alcohol!” – Artio Cramer, Tales and Spirits

bloody mary bloody willem the fourth

Ingrediënten

60ml Ketel One Vodka
60ml appelsap
1 snufje witte peper
5 scheuten Worcestershiresaus
60ml bietensap
15ml citroensap
1 snufje zout
1 scheut Habanero Tabasco
Voor de garnering
roggebrood en een stuk gerookte paling

Glas – longdrinkglas

Bereiding – Throwen

  1. Voeg de vodka, bietensap, appelsap, citroensap, witte peper, zout, Worcestershiresaus en Tabasco samen met ijsblokjes toe aan de shaker.
  2. Throw de cocktail.
  3. Vul het longdrinkglas tot de rand met ijsblokjes en schenk de inhoud van de shaker in het glas.
  4. Garneer de Bloody Mary met roggebrood en een stuk gerookte paling.

Clary Mary

“Niet iedereen denkt eraan om op zondagmiddag een Bloody Mary te bestellen, maar als ik dit doe worden vrienden meteen jaloers wanneer de cocktail in aantocht is.” – Alberto Matallana, World Class Winnaar 2017, Dr. Rotterdam

bloody mary clary mary

Ingrediënten

700ml Ketel One Vodka
200ml verse citroensap
100ml Worcestershiresaus
Snuf selderijzout
30 ml Celery bitters
1500ml tomatensap
75m Olorosso Sherry
Snuf peper en zout
3 scheuten Tabasco
1l volle melk
Voor de garnering
reepje van een stengel bleekselderij
Glas – longdrinkglas

Bereiding

  1. Doe de vodka, tomatensap, citroensap, Sherry, peper en zout, Tabasco en Celery bitters in een afsluitbare plastic bak. Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Schenk daarna 1 liter volle melk in de plastic bak.
  3. Bedek de vloeistof met vershoudfolie en laat 2 dagen in de ijskast staan, zonder eraan te komen.
  4. Controleer na twee dagen de consistentie en transparantie. Indien de vloeistof is geklaard (helder) is, filter je de drank twee keer met behulp van een kaasdoek of dubbele koffiefilter.
  5. Giet de vloeistof in een fles en zet een dag in de ijskast.
  6. Controleer de dag erna de transparantie en de consistentie van de drank en filter indien nodig opnieuw. Proef de drank ook en voeg, indien nodig, naar smaak extra vodka toe.
  7. Pak het longdrinkglas en vul tot de rand met ijsblokjes.
  8. Schenk de geklaarde mix in het glas en roer twee keer met een lepel.
  9. Garneer de Bloody Mary met een stuk selderijstengel.

TIP: deze Bloody Mary is geklaard (clarified). Begin daarom 2 dagen van tevoren met stap 1 t/m 5.