Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken voor jou op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek uit onze special Lekker Vegetarisch!; het lichte en frisse seizoenskookboekOogst van Marleen van Es.
oogst marleen van es

Genieten van ieder seizoen

Soms verschijnt er een kookboek waarvan je weet; dit is een blijvertje. Dat gevoel hadden we bij het boek Oogst van Marleen van Es direct. Toen we voor onze special de beste en lekkerste vegetarische kookboeken op een rij gingen zetten, wisten we; dit boek hoort daarin thuis. Het boek zet je aan om de markt op te gaan met je rieten mand en verse seizoensgroenten te verzamelen, maar ook om ze zelf te gaan verbouwen. Heb je nog geen groene vingers? Dan krijg je ze van dit boek wel.
Marleen weet van de lekkerste groenten de mooiste gerechten te maken. Extra fijn: al haar gerechten zijn eenvoudig. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig en je staat nooit heel lang in de keuken. Ervaar het zelf maar met een paar van onze favoriete recepten uit Oogst:

Maak dit notenbrood als tussendoortje

notenbrood marleen van es

Verwen je gasten met kleine aspergetaartjes

hartige taart asperges marleen van es

En serveer er deze frisse peer-limoensalade bij

Salade met peer en limoen marleen van es

Meer recepten uit Oogst maken? Hier koop je jouw exemplaar. Bekijk ook eens Marleen’s blog voor inspiratie: Eten uit de Volkstuin.