Thuiskoken = eitje

Vorig jaar maakte Nederland kennis met Alison Roman met het boek Bijzonder simpel. We leerden dat een thuisdiner geven helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat roodoranje nagellak goed werkt voor je humeur. In Lekker thuis werkt de koningin van het thuiskoken haar motto verder uit: het gaat er niet om wat je serveert, maar hoe je het serveert. Met de vertrouwde producten in huis kom je al een heel eind. Kortom: met Roman in huis heb je geen restaurant meer nodig.

Bestel het boek in onze eigen Foodies boekenshop!

Wanderlust

Weet je nog? Die goede oude tijd, dat we picknickten onder de London Eye en pizza aten op een terras in Napels? Reizen maakt hongerig, letterlijk en figuurlijk. Voor Trek. Eten onderweg – Toen en nu ging Charlotte Kleyn op zoek naar de geschiedenis van de reizende eter. Van het verleden van scheepsbeschuit en voedselrantsoenen tot het menu van een vliegtuigcateraar. Verhalen én recepten uit het verleden, vertaald naar het nu: antischeurbuikcocktail met arak en makreel met middeleeuwse specerijen.

Bestel het boek in onze eigen Foodies boekenshop!

Snel aan tafel

Vegetarisch of vegan koken voor het hele gezin en dat ook nog eens binnen 10 tot 20 minuten: het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch weten we van Ella Mills dat haar beloftes allesbehalve valse hoop zijn. In Snel & Makkelijk vind je de lekkerste gerechten terug. Van makkelijke maaltijden voor doordeweeks tot gerechten voor grote groepen. Ook handig voor jou alleen, om in te vriezen en meerdere dagen van te eten.

Bestel het boek in onze eigen Foodies boekenshop!

Voor jou en de planeet

Voor ons is een jaar pas compleet als Anna Jones een nieuw boek heeft uitgebracht. De lente kan dan ook niet beter beginnen dan met dit nieuwe meesterwerk vol recepten voor goed gevulde bakplaten, eenpansmaaltijden en toppers voor doordeweeks. Met gerechten als Perzische noedelsoep, Koreaanse pannenkoeken met wortel en sesam en Afrikaanse pindastoof komt Anna in Eén Pan, Plaat, Planeet haar aloude belofte weer na: goed voor de planeet en goed voor jezelf.

Bestel het boek in onze eigen Foodies boekenshop!

Foolproof classics

Op haar populaire blog laat Fatima El Irari dagelijks zien dat iedereen kan koken en dus kon een boek niet uitblijven. Haar recepten zijn foolproof, veelzijdig en een mix van Marokkaanse classics en moderne favorieten om je vingers bij af te likken. Denk aan lamsvlees tajine, romige linzensoep met garnalen en mama’s maskouta (vanilletulband), maar ook mac en cheeseballs, parmezaankip uit de oven en Raffaello- cheesecake. Uit de keuken van Fatima – elke dag anders is dan ook een musthave.

Bestel het boek in onze eigen Foodies boekenshop!

Snertjaar

2020 was een snertjaar, daar zijn we het snel over eens. Voor Joris Bijdendijk en Samuel Levie aanleiding om te komen met hun eigen snert in blik: een lekkere erwtensoep met goede worst. Ze koppelden er een actie aan voor de Voedselbank en heel het land kleurde langzaam felroze met geel. Inmiddels wil iedereen alleen nog maar soep van Joris en Samuel, ook als het geen snert is. Die recepten vind je in Snert, voor als alles in de soep loopt, troostrijk en voor alle seizoenen.

Bestel het boek in onze eigen Foodies boekenshop!