Het zonnige zuiden

Alles smaakt beter met een vleugje zon. Wij kunnen niet wachten om met onze auto koers te zetten richting du soleil, maar tot die tijd genieten we in onze eigen achtertuin van lekkers uit het zonnige zuiden. Op het menu: de gerechten uit het boek Mediterraneo – de zonovergoten keuken van Pulpo.

Mediterraneo

Het verlangen om in een jurkje met slippers op een bloedheet terras een plekje in de schaduw te zoeken en een glas ijskoude Chardonnay te bestellen, wordt met dit kookboek alleen maar groter. Bladerend door de zonnige gerechten zoals bruschetta met worst en burrata, gevulde kippenborst met tomatensalsa en de smeuïgste risotto die je ooit hebt gegeten waant iedereen zich in Italië, Frankrijk, Spanje of Portugal. Het is de klassieke stijl wat het boek zo verrukkelijk maakt: iedereen kan zich tenslotte wel een voorstelling maken bij perfecte patatas bravas, knapperig gefrituurde calamares met aioli en pimientos de padron met zeezout. Het zijn gerechten die je terugvoeren naar die ene vakantie, op dat gezellige terras, met dat heerlijke gezelschap: die onvergetelijke zomer.

De zon opzoeken

Weer terug met mijn voeten op aarde. Wat de vakantieplannen voor dit jaar ook worden, één ding is duidelijk: ik zoek de zon op. Of het nou op een Italiaans strand is of op mijn eigen balkon, met de gerechten uit Mediterraneo voelt het overal als vakantie. Op de allerwarmste dagen ga ik voor iets verkoelends, zoals een van de gazpacho’s, en als er een vriendin blijft eten maak ik iets om te delen zoals de zeebaars in zoutkorst. Natuurlijk is een maaltijd niet af zonder een toetje. Of zoals ze dat in het zuiden graag doen: iets voor bij de koffie. Een likeurtje en een knapperig koekje met amandelen. En dan net zo lang blijven zitten tot de zon ondergaat. Terwijl de zon rustig in kracht toeneemt, koken wij de zonovergoten gerechten uit Mediterraneo. Dan is het zomer voordat je
het weet.

Mediterraneo – de zonovergoten keuken van Pulpo

Meer gerechten zoals deze?

Mediterraneo – de zonovergoten keuken van Pulpo
€25,99

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Bruschetta met worst en burrata

Bruschetta met worst en burrata

Gevulde kippenborst met tomatensalsa

gevulde kippenborst Mediterraneo

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.