Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kookboeken

Foodies’ favoriete kookboeken #2

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Kookboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar er zijn er zoveel! Daarom zetten we hier maandelijks onze favorieten voor je op een rijtje.

91 x sprankelend

Move over gin-tonic en hugo! Met de recepten uit Alcoholvrije dranken maak je drankjes met nul promille die nog origineler en minstens zo sexy zijn als hun alcoholhoudende verwanten. Jeneverbessenfizz, cherry berry punch of citroenmelisseradler, daar krijgen we dorst van.
Eva Derndorfer & Elisabeth Fischer. Alcoholvrije dranken.
Deltas. 160 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.

Wildplukken

Waar je ook woont, loop een blokje om en je vindt iets eetbaars. Voor kraailook, winterpostelein, veldkers, vlierbes en rucola hoef je de stad niet uit. Kijk op de grond, in het water en houd je oren gespitst; de auteurs van De eetbare stad leggen je precies uit waar je op moet letten.
Ellen Mookhoek, Geert Timmermans & Anneke Blokker. De eetbare stad.
Uitgeverij Bas Lubberhuizen. 160 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.

La cucina di Napoli

De Zilveren Lepel komt weer met een bonk van een boek, deze keer gewijd aan Napels en de Amalfikust. Leer de recepten kennen uit de regio die bekend staat om haar vis, citroenen, lamsvlees, hazelnoten, kastanjes en mozzarella di bufala. Dat belooft veel lekkers!
De zilveren lepel. Napels en de Amalfikust.
Spectrum. 272 pagina’s. Prijs: 35 euro.

Rozen en oranjebloesem

In dit langverwachte vervolg van Honey & Co alleen maar bakrecepten. met een vleugje Midden-Oosten. Dus maak je op voor rozenbrood met maanzaad, haverkoekjes met oranjebloesem, börek met zwartgeblakerde aubergine en tientallen andere redenen om de oven te laten loeien.
Sarit Packer en Itamar Srulovich. Honey & Co. – ons bakboek.
Kosmos. 304 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.

From Hawaï with love

Rijst, vis, salade en frisse dressings – de Hawaïaanse poké bowl is here to stay. Ook zonder witte stranden en blauwe golven is deze vismaaltijd ons favoriete zomerhapje. In Poké vind je alle recepten voor een tropische avond uit een kommetje. Ahi poké met tonijn en mais, makreelpoké met ramenas en bietensalade. Maar ook yuzusaus, japanse mayonaise, ingemaakte watermeloenschil en fruitige drankjes maak je uit dit zomerse boek. Aloha!
Celia Farrar & Guy Jackson. Poké.
Good cook. 114 pagina’s. Prijs: 14,95 euro.

Boerenboek

‘De boeren, die boeren voort – en gelukkig maar voor ons.’ Met deze zin trapt dit onderhoudende boek van Vlaamse makelij af. Blader langs portretten van bijzondere boeren en recepten als spitskool met algenboter en loempia van ossenstaart. Al eens gehoord van haverwortel of crosnes? Ook die komen vers van ‘t Belgische veld.
Agnes Goyvaerts & Heikki Verdurme. Vers van ‘t veld.
Lannoo. 240 pagina’s. Prijs: 24,99 euro. Verschijnt half juni.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!