Advertentie
Kookboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar er zijn er zoveel! Daarom zetten we hier maandelijks onze favorieten voor je op een rijtje.
91 x sprankelend
Move over gin-tonic en hugo! Met de recepten uit Alcoholvrije dranken maak je drankjes met nul promille die nog origineler en minstens zo sexy zijn als hun alcoholhoudende verwanten. Jeneverbessenfizz, cherry berry punch of citroenmelisseradler, daar krijgen we dorst van.
Eva Derndorfer & Elisabeth Fischer. Alcoholvrije dranken.
Deltas. 160 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Wildplukken
Waar je ook woont, loop een blokje om en je vindt iets eetbaars. Voor kraailook, winterpostelein, veldkers, vlierbes en rucola hoef je de stad niet uit. Kijk op de grond, in het water en houd je oren gespitst; de auteurs van De eetbare stad leggen je precies uit waar je op moet letten.
Ellen Mookhoek, Geert Timmermans & Anneke Blokker. De eetbare stad.
Uitgeverij Bas Lubberhuizen. 160 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.
La cucina di Napoli
De Zilveren Lepel komt weer met een bonk van een boek, deze keer gewijd aan Napels en de Amalfikust. Leer de recepten kennen uit de regio die bekend staat om haar vis, citroenen, lamsvlees, hazelnoten, kastanjes en mozzarella di bufala. Dat belooft veel lekkers!
De zilveren lepel. Napels en de Amalfikust.
Spectrum. 272 pagina’s. Prijs: 35 euro.
Rozen en oranjebloesem
In dit langverwachte vervolg van Honey & Co alleen maar bakrecepten. met een vleugje Midden-Oosten. Dus maak je op voor rozenbrood met maanzaad, haverkoekjes met oranjebloesem, börek met zwartgeblakerde aubergine en tientallen andere redenen om de oven te laten loeien.
Sarit Packer en Itamar Srulovich. Honey & Co. – ons bakboek.
Kosmos. 304 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.
From Hawaï with love
Rijst, vis, salade en frisse dressings – de Hawaïaanse poké bowl is here to stay. Ook zonder witte stranden en blauwe golven is deze vismaaltijd ons favoriete zomerhapje. In Poké vind je alle recepten voor een tropische avond uit een kommetje. Ahi poké met tonijn en mais, makreelpoké met ramenas en bietensalade. Maar ook yuzusaus, japanse mayonaise, ingemaakte watermeloenschil en fruitige drankjes maak je uit dit zomerse boek. Aloha!
Celia Farrar & Guy Jackson. Poké.
Good cook. 114 pagina’s. Prijs: 14,95 euro.
Boerenboek
‘De boeren, die boeren voort – en gelukkig maar voor ons.’ Met deze zin trapt dit onderhoudende boek van Vlaamse makelij af. Blader langs portretten van bijzondere boeren en recepten als spitskool met algenboter en loempia van ossenstaart. Al eens gehoord van haverwortel of crosnes? Ook die komen vers van ‘t Belgische veld.
Agnes Goyvaerts & Heikki Verdurme. Vers van ‘t veld.
Lannoo. 240 pagina’s. Prijs: 24,99 euro. Verschijnt half juni.
Onze tips
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Redactie