Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Foodies' favoriete kookboeken #3

Foodies' favoriete kookboeken #3

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Kookboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar er zijn er zoveel! Daarom zetten we hier maandelijks onze favorieten voor je op een rijtje.

Groente in burger

Groente gril je deze zomer vermomd als burger. Bouw je burger bijvoorbeeld met biet, zoete aardappel of courgette. Onze favoriet? Die met quinoa, pickled rode ui en knoflookmayo. Naast dertig burgers vind je ook recepten voor sausjes, broodjes en zoetzuurtjes.
Martin Nordin. Groene burgers.
Forte Uitgevers. 160 pagina’s. Prijs: 19,95 euro.
groene burgers

Zomers zuurtje

Het Engels kent een mooi woord voor die lichtbittere, zoetzure sensatie van citrusfruit: tangy. Na Citrus begrijp je waarom er een speciaal woord gewijd is aan deze smaak. Van de tangy recepten als bergamot-rozenpavlova, tarbot met citroen-botersaus en gefrituurde kip met yuzu-coleslaw krijg je dat lekkere zomergevoel.
Catherine Phipps. Citrus.
Good Cook. 256 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Citrus

Rookpauze

Als het op buiten koken aankomt, mag roken niet ontbreken. Hoe je je barbecue omtovert tot eersteklas rookmachine leggen Jeroen en Leonard je uit in dit vervolg op Hete kolen en Hete vuren. Rooktools, -technieken en -recepten voor een low & slow avondje buiten koken.
Jeroen Hazenbroek & Leonard Elenbaas. Hete rook.
Fontaine Uitgevers. 224 pagina’s. Prijs: 27,95 euro.
hete rook

Anderhalf miljoen burgers

Nog meer burger. ‘Voor je ligt een boek waarmee je meer dan anderhalf miljoen burgers kunt maken. Reken maar uit: 18 buns x 51 patties x 40 toppings x 42 sauzen = 1.542.240.’ Als je het zo bekijkt, schreef Julius Jaspers met het Ultieme hamburgerboek zijn omvangrijkste kookboek ooit. Een bundeling van de favo hamburgers van Julius en bevriende chefs.
Julius Jaspers. Het ultieme hamburgerboek.
Carrera Culinair. 256 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.
hamburgerboek

Veertig verhalen over whisky

Wat hebben België en Nederland met elkaar gemeen? Ze produceren beide whisky’s die niet onderdoen voor hun Schotse en Ierse buurtjes. Na het lezen van de verhalen van de veertig destilleerderijen die de lage landen telt, mag je jezelf best een kenner noemen. Whisky-godfather Hans Offringa ontfermde zich over het voorwoord.
Wieger Favier. Whisky van de lage landen.
Forte Uitgevers. 192 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
whiskey

Viva vegan

Een vegan chef die zelf niet vegan is, een uitzondering in veganland en een zegening voor haar culinaire creaties. Met de kennis van een vleeseter maakt Shannon Martinez knallende gerechten op plantaardige basis. Samen met Mo Wyse startte ze in 2013 het succesvolle vegan restaurant Smith & Daughters in Melbourne. Is een ticket naar Australië te hoog gegrepen, ga dan aan de slag met dit kookboek. Deze gerechten moet je proeven!
Shannon Martinez & Mo Wyse. Eat Vegan.
Good cook. 240 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
eat vegan

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!