
Kookboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar er zijn er zoveel! Daarom zetten we hier maandelijks onze favorieten voor je op een rijtje.
Lees verder na de advertentie
Groente in burger
Groente gril je deze zomer vermomd als burger. Bouw je burger bijvoorbeeld met biet, zoete aardappel of courgette. Onze favoriet? Die met quinoa, pickled rode ui en knoflookmayo. Naast dertig burgers vind je ook recepten voor sausjes, broodjes en zoetzuurtjes.
Martin Nordin. Groene burgers.
Forte Uitgevers. 160 paginaās. Prijs: 19,95 euro.
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Zomers zuurtje
Het Engels kent een mooi woord voor die lichtbittere, zoetzure sensatie van citrusfruit: tangy. Na Citrus begrijp je waarom er een speciaal woord gewijd is aan deze smaak. Van de tangy recepten als bergamot-rozenpavlova, tarbot met citroen-botersaus en gefrituurde kip met yuzu-coleslaw krijg je dat lekkere zomergevoel.
Catherine Phipps. Citrus.
Good Cook. 256 paginaās. Prijs: 24,95 euro.
Rookpauze
Als het op buiten koken aankomt, mag roken niet ontbreken. Hoe je je barbecue omtovert tot eersteklas rookmachine leggen Jeroen en Leonard je uit in dit vervolg op Hete kolen en Hete vuren. Rooktools, -technieken en -recepten voor een low & slow avondje buiten koken.
Jeroen Hazenbroek & Leonard Elenbaas. Hete rook.
Fontaine Uitgevers. 224 paginaās. Prijs: 27,95 euro.
Anderhalf miljoen burgers
Nog meer burger. ‘Voor je ligt een boek waarmee je meer dan anderhalf miljoen burgers kunt maken. Reken maar uit: 18 buns x 51 patties x 40 toppings x 42 sauzen = 1.542.240.’ Als je het zo bekijkt, schreef Julius Jaspers met het Ultieme hamburgerboek zijn omvangrijkste kookboek ooit. Een bundeling van de favo hamburgers van Julius en bevriende chefs.
Julius Jaspers. Het ultieme hamburgerboek.
Carrera Culinair. 256 paginaās. Prijs: 19,99 euro.
Veertig verhalen over whisky
Wat hebben BelgiĆ« en Nederland met elkaar gemeen? Ze produceren beide whiskyās die niet onderdoen voor hun Schotse en Ierse buurtjes. Na het lezen van de verhalen van de veertig destilleerderijen die de lage landen telt, mag je jezelf best een kenner noemen. Whisky-godfather Hans Offringa ontfermde zich over het voorwoord.
Wieger Favier. Whisky van de lage landen.
Forte Uitgevers. 192 paginaās. Prijs: 24,95 euro.
Viva vegan
Een vegan chef die zelf niet vegan is, een uitzondering in veganland en een zegening voor haar culinaire creaties. Met de kennis van een vleeseter maakt Shannon Martinez knallende gerechten op plantaardige basis. Samen met Mo Wyse startte ze in 2013 het succesvolle vegan restaurant Smith & Daughters in Melbourne. Is een ticket naar Australiƫ te hoog gegrepen, ga dan aan de slag met dit kookboek. Deze gerechten moet je proeven!
Shannon Martinez & Mo Wyse. Eat Vegan.
Good cook. 240 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Onze tips

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het āEasy Airfryerā-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy Ć©Ć©n pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!

Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!

Dit zijn de beste kookboeken van 2024

Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Redactie