Advertentie
Kookboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar er zijn er zoveel! Daarom zetten we hier maandelijks onze favorieten voor je op een rijtje.
Groente in burger
Groente gril je deze zomer vermomd als burger. Bouw je burger bijvoorbeeld met biet, zoete aardappel of courgette. Onze favoriet? Die met quinoa, pickled rode ui en knoflookmayo. Naast dertig burgers vind je ook recepten voor sausjes, broodjes en zoetzuurtjes.
Martin Nordin. Groene burgers.
Forte Uitgevers. 160 pagina’s. Prijs: 19,95 euro.
Zomers zuurtje
Het Engels kent een mooi woord voor die lichtbittere, zoetzure sensatie van citrusfruit: tangy. Na Citrus begrijp je waarom er een speciaal woord gewijd is aan deze smaak. Van de tangy recepten als bergamot-rozenpavlova, tarbot met citroen-botersaus en gefrituurde kip met yuzu-coleslaw krijg je dat lekkere zomergevoel.
Catherine Phipps. Citrus.
Good Cook. 256 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Rookpauze
Als het op buiten koken aankomt, mag roken niet ontbreken. Hoe je je barbecue omtovert tot eersteklas rookmachine leggen Jeroen en Leonard je uit in dit vervolg op Hete kolen en Hete vuren. Rooktools, -technieken en -recepten voor een low & slow avondje buiten koken.
Jeroen Hazenbroek & Leonard Elenbaas. Hete rook.
Fontaine Uitgevers. 224 pagina’s. Prijs: 27,95 euro.
Anderhalf miljoen burgers
Nog meer burger. ‘Voor je ligt een boek waarmee je meer dan anderhalf miljoen burgers kunt maken. Reken maar uit: 18 buns x 51 patties x 40 toppings x 42 sauzen = 1.542.240.’ Als je het zo bekijkt, schreef Julius Jaspers met het Ultieme hamburgerboek zijn omvangrijkste kookboek ooit. Een bundeling van de favo hamburgers van Julius en bevriende chefs.
Julius Jaspers. Het ultieme hamburgerboek.
Carrera Culinair. 256 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.
Veertig verhalen over whisky
Wat hebben België en Nederland met elkaar gemeen? Ze produceren beide whisky’s die niet onderdoen voor hun Schotse en Ierse buurtjes. Na het lezen van de verhalen van de veertig destilleerderijen die de lage landen telt, mag je jezelf best een kenner noemen. Whisky-godfather Hans Offringa ontfermde zich over het voorwoord.
Wieger Favier. Whisky van de lage landen.
Forte Uitgevers. 192 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Viva vegan
Een vegan chef die zelf niet vegan is, een uitzondering in veganland en een zegening voor haar culinaire creaties. Met de kennis van een vleeseter maakt Shannon Martinez knallende gerechten op plantaardige basis. Samen met Mo Wyse startte ze in 2013 het succesvolle vegan restaurant Smith & Daughters in Melbourne. Is een ticket naar Australië te hoog gegrepen, ga dan aan de slag met dit kookboek. Deze gerechten moet je proeven!
Shannon Martinez & Mo Wyse. Eat Vegan.
Good cook. 240 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Onze tips
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Redactie