Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bowl of goodness - kookboeken

Foodies favoriete kookboeken #4

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Kookboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar er zijn er zoveel! Daarom zetten we hier maandelijks onze favorieten voor je op een rijtje.

Beginnen bij de basis

Vergeet de studentenkookboeken. Voor wie voor het eerst zelf achter het fornuis gaat staan, is Basic Cookbook alles wat je nodig hebt om dat vol zelfvertrouwen te doen. Van het pellen van garnalen tot het maken van granaatappelsiroop en van schnitzels paneren tot de basics van het wokken.

Matthias F. Mangold. Basic Cookbook.

Luitingh-Sijthoff. 336 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.
Basis kookboek

Vegetarisch comfort food

De kommetjestrend is onverminderd populair. De Zweedse Nina Olsson sluit met Bowls of goodness aan in de rij en wie het laatst lacht, lacht het best. Dat bewijzen haar voedzame en verrassende gerechten geïnspireerd op de eetfilosofie uit Olsens jeugd in de jaren 70: zelf thuis je eten bereiden met verse producten.

Nina Olsson. Bowls of goodness.

Luitingh-Sijthoff. 192 pagina’s. Prijs: 20 euro.
Bowl of goodness

Voor cheesecakelovers

Met dit handzame boekje breid je je repertoire uit met Italiaanse ricottataart met marsepein, yoghurt-frambozencheesecake, mini-cheesecakejes met geitenroomkaas en bramen, een kloeke chocoladecheesecake of een van de andere 32 variaties.

Christin Geweke. I love cheesecake.

Forte Culinair. 95 pagina’s. Prijs: 14,95 euro.
Cheesecake

Zeventig originele pasta’s

Wie geen genoeg krijgt van pasta (wie niet?) heeft een goeie aan Puur Pasta. In Groot-Brittannië is de Italiaanse auteur al bekend van haar Londense restaurant en als umami- en smaakexpert. In Puur Pasta vind je dan ook alle aandacht voor smaak in de vele pastasauzen – authentiek Italiaans met spannende smaakcombinaties en ideeën.

Laura Santtini. Puur Pasta.

Edicola Publishing. 176 pagina’s. Prijs: 25 euro.
Puur pasta

Vareniki uit Rusland

“Een reis om de wereld in 100 vegetarische recepten.”
Overal op de wereld wordt vegetarische gegeten. Uit landen die er bekend om staan zoals India, maar ook uit Turkije, Thailand, Zwitserland, Ethiopië of Rusland komen bijzondere vega-gerechten. In World of veggies vind je ze allemaal, van klassiekers tot exotische verrassingen.

Mirjam Leslie Pringle. World of veggies.

Carrera Culinair. 256 pagina’s. Prijs: 25 euro.
The world of veggies

Bestemming Barcelona

Kook in je eigen keuken de Catalaanse sterren van de hemel. Met Recepten uit Barcelona flaneer je over de Hollandse markt op zoek naar de ingrediënten voor croquetes de pollo, salmonettes alla parilla en crema catalana. 

Stephan Mitsch. Recepten uit Barcelona.

Good Cook. 272 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Bestemming Barcelona

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!