Advertentie
Kookboeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar er zijn er zoveel! Daarom zetten we hier maandelijks onze favorieten voor je op een rijtje.
Beginnen bij de basis
Vergeet de studentenkookboeken. Voor wie voor het eerst zelf achter het fornuis gaat staan, is Basic Cookbook alles wat je nodig hebt om dat vol zelfvertrouwen te doen. Van het pellen van garnalen tot het maken van granaatappelsiroop en van schnitzels paneren tot de basics van het wokken.
Matthias F. Mangold. Basic Cookbook.
Luitingh-Sijthoff. 336 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.
Vegetarisch comfort food
De kommetjestrend is onverminderd populair. De Zweedse Nina Olsson sluit met Bowls of goodness aan in de rij en wie het laatst lacht, lacht het best. Dat bewijzen haar voedzame en verrassende gerechten geïnspireerd op de eetfilosofie uit Olsens jeugd in de jaren 70: zelf thuis je eten bereiden met verse producten.
Nina Olsson. Bowls of goodness.
Luitingh-Sijthoff. 192 pagina’s. Prijs: 20 euro.
Voor cheesecakelovers
Met dit handzame boekje breid je je repertoire uit met Italiaanse ricottataart met marsepein, yoghurt-frambozencheesecake, mini-cheesecakejes met geitenroomkaas en bramen, een kloeke chocoladecheesecake of een van de andere 32 variaties.
Christin Geweke. I love cheesecake.
Forte Culinair. 95 pagina’s. Prijs: 14,95 euro.
Zeventig originele pasta’s
Wie geen genoeg krijgt van pasta (wie niet?) heeft een goeie aan Puur Pasta. In Groot-Brittannië is de Italiaanse auteur al bekend van haar Londense restaurant en als umami- en smaakexpert. In Puur Pasta vind je dan ook alle aandacht voor smaak in de vele pastasauzen – authentiek Italiaans met spannende smaakcombinaties en ideeën.
Laura Santtini. Puur Pasta.
Edicola Publishing. 176 pagina’s. Prijs: 25 euro.
Vareniki uit Rusland
“Een reis om de wereld in 100 vegetarische recepten.”
Overal op de wereld wordt vegetarische gegeten. Uit landen die er bekend om staan zoals India, maar ook uit Turkije, Thailand, Zwitserland, Ethiopië of Rusland komen bijzondere vega-gerechten. In World of veggies vind je ze allemaal, van klassiekers tot exotische verrassingen.
Mirjam Leslie Pringle. World of veggies.
Carrera Culinair. 256 pagina’s. Prijs: 25 euro.
Bestemming Barcelona
Kook in je eigen keuken de Catalaanse sterren van de hemel. Met Recepten uit Barcelona flaneer je over de Hollandse markt op zoek naar de ingrediënten voor croquetes de pollo, salmonettes alla parilla en crema catalana.
Stephan Mitsch. Recepten uit Barcelona.
Good Cook. 272 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Redactie