We zijn heel blij dat ‘de beste 100 gerechten uit foodies’ gebundeld zijn in een boek! De beste recepten, dat verdient wellicht enige uitleg. Het zijn de recepten die we voor ons uitspringen als we door de eerste honderd nummer bladeren.
Het zijn de mooiste foto’s (vinden wij) het zijn gerechten waarop we veel reacties hebben gekregen van lezers en het zijn onze persoonlijke favorieten.

Redacteur en stylist Willemijn: schuimtaart met chocoladebiscuit

‘Eindelijk de beste recepten van foodies gebundeld in een prachtig boek. Mijn favoriete recept? Moeilijk kiezen, maar de schuimtaart met chocoladebiscuit behoort zeker tot de top drie. Een uitbundige voorjaarstaart van krokant pistachenotenschuim versierd met frambozen en bloemen. En ja, de Marokkaanse aubergines met munt en yoghurt maak ik het liefst elke week.

Redacteur Anne: shepherd’s pie

‘Op de kronkelige weggetjes van West-Ierland stopten de meest uiteenlopende types voor mijn liftbordje. Truckers, chique Amerikaanse toeristen, frisdrankbezorgers, straatmuzikanten en een moeder die samen met haar dochtertje op weg was naar oma om een shepherd’s pie te brengen. De ondraaglijk lekkere geur vulde de hele auto; niet te dóen voor een hongerige backpacker. De geur van shepherd’s pie roept sindsdien de lekkere trek op. Ik maak hem net als in dit recept met veel mosterd door de romige aardappelpuree, mmm.’

Redacteur Emil: gezoutenkaramelijs

‘Niets is lekkerder dan ijs en weinig ijssmaken zijn lekkerder dan gezouten karamel. Met dit recept haal je het maximale uit eenvoudige ingrediënten en daar hou ik van. Heb je een ijsmachine en een thermometer dan kan er niet veel fout gaan, behalve dat je je er te vol aan eet. Echt een bewaarrecept!’

Redacteur Milou: de bramentompouce!

‘Gewoon goddelijk. De gemiddelde roze tompouce verbleekt bij dit dieppaarse exemplaar met verse bramen.’

Redactiecoördinator Janneke:

Twijfelde ik net nog of Viscurry met kokos (p.72), tomaat en kerrieblad of Krokante zalmfilet met geroosterde tomaat (p.70) mijn lievelingsgerecht is, kom ik de Macadamianoten met saliepesto en bulgur (p.31) tegen… Dat is en blijft mijn topper voor het najaar.

Redacteur Renée: soep

‘Ik eet het nog net niet als ontbijt, maar verder onderga ik momenteel een enorme soepfase. De groentesoeppan van oma staat bij mij thuis meerdere malen per week op het vuur. De minestrone met parelgort en palmkool (p. 34) staat bovenaan mijn lijstje. Al zijn alleen de sneetjes boerenbrood met gesmolten fontina ook al heerlijk…’

Benieuwd geworden naar de andere recepten? Het boek is te koop via onze website!