Jaren geleden mocht foodies David Frenkiel en Luise Vindahl van The Green Kitchen interviewen. Meteen waren we verkocht; wát een leuke mensen. Energiek en vol passie over eten. Dat zie je terug in hun kookboeken, zo ook in het nieuwe boek Little Green Kitchen dat onlangs verscheen. Vol eenvoudige vegetarische recepten voor het hele gezin.

little green kitchen

De struggels

Koken is in veel gevallen een dankbare taak, behalve als je jonge kinderen hebt. Zijn ze de ene maand nog helemaal gek op sperziebonen, een maand later trekken ze er een vies gezicht bij. Het bedenken van een maaltijd is zo elke dag een nieuwe uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je iets op tafel zet wat iedereen lust? En dat de borden schoon leeg gaan?

Luise en David van The Green Kitchen hebben drie kinderen in de leeftijd van twee tot acht jaar en kennen de struggles als geen ander. Zo was de cashewmasala met tofu van David al jarenlang het favoriete gerecht van dochter Elsa. Of ten minste, dat dácht David. Trots staat hij in de keuken door zijn Indiase stoofpot te roeren als zijn dochter na een dag school thuiskomt en in tranen uitbarst: “De lunch op school was ook al vies en nu kom ik thuis en eten we DIT?! Ik heb zo’n honger maar ik haaaaaat stoofpotjes! Waarom doe je me dit aaaaan?!”

little green kitchen

Handen in het haar

Daar zat David dan, vlak voor het avondeten, met zijn handen in het haar dankzij de reactie van zijn kleine dramaqueen. Het was deze reactie – en de talloze andere keren dat het avondeten niet in de smaak viel – dat hij bedacht dat je de keuze soms beter aan de eters zelf kunt overlaten. Voor het nieuwe boek Little Green Kitchen bedachten David en Luise daarom gerechten die ze samen met hun kinderen konden maken. Het helpen zorgt ervoor dat ze trots zijn op hun eten – en het daadwerkelijk opeten! Dat is win-win: keukenhulp én lege borden.

little green kitchen

Helpende handen

Aan het werk samen dus! Maak bijvoorbeeld sushiburrito’s en laat je kinderen de groenten snijden met een kindermes, de groenten op de nori leggen en de burrito’s oprollen. En beloon ze daarna voor het harde werk met ijssandwiches. Je kinderen kunnen het deeg rollen en in balletjes op de bakplaat leggen. Als ze wat ouder zijn kunnen ze zelfs het ijs zelf maken!

(klik op de foto of titel voor het recept)

Sushiburrito’s

sushiburrito's

IJssandwiches met chocolade-haverkoekjes

IJssandwiches

Meer kidsproof recepten of recepten voor het hele gezin? Je bestelt het boek Little Green Kitchen hier.