La douce France – Het Franse Kookatelier

Het Franse kookatelier gaat over het leven van een moeder en dochter in een charmant Frans dorp en hun relatie met de mensen in de regio: van hun favoriete wijnboeren tot hun  lievelingsbakkers. Het kookboek bevat meer dan 130 recepten die je het beste uit de Franse keuken laten proeven en je kennis laten maken met Franse kooktechnieken. Dankzij de stap-voor-stap-foto’s kun jij straks blancheren, braiseren, larderen en fileren als geen ander. De combinatie van het authentieke Franse eten en de mooie anekdotes en verhalen van lokale boeren, slagers,  bijenhouders, wijnmakers en kaasproducenten laten je leven als een god in Frankrijk!

“Van escargots tot chocolademousseline”.

kookboeken het franse kookatelier
Marjorie Taylor.Het Franse kookatelier.
Spectrum. 400 pagina’s. Prijs: 39,99 euro.
kookboeken het franse kookatelierkookboeken het franse kookatelier

Leuk voor kok en eters – Comptoir Libanais – Feest!

Koken voor grote groepen: ga er maar aan staan. Met Tony Kitous (denkbeeldig) on your side durf jij het aan. Comptoir Libanais – Feest! bevat het allerlekkerste uit het Midden-Oosten in de vorm van ontbijt, lunch, diner, mezze en tussendoortjes; alles geschikt voor grote groepen. Met typisch Oosterse smaken als honing en oranjebloesem.

Feest op z’n Libanees en Mediterraans”.

kookboeken comptoir libanees feest
Tony Kitous.Comptoir Libanais – Feest!
Becht. 256 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.

Koekjes-naslagwerk in de Koekjesbijbel

Aan inspiratie voor koekjes voor bij de koffie dit najaar geen gebrek. Voormalig Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek komt met een nieuw boek; eentje voor echte zoetekauwen. Vol oud-Hollandse klassieke koekjes zoals bokkenpootjes en Jan Hagel en internationaal bekende koekjes als amaretti en shortbread.

“Vol oud-Hollandse klassiekers”.

kookboeken koekjesbijbel
Rutger van den Broek.Koekjesbijbel.
Carrera. 496 pagina’s. Prijs: 29,99 euro

Wild van wild in Het Wildkookboek

In dit wildkookboek reist culinair journalist Jacques Hermus door het Achterhoekse landschap en bezoekt jagers en wildslagers, chefs en wijnmakers. Hij bespreekt de verschillende soorten wild, de jachtrituelen en jachttechnieken, maar legt natuurlijk ook uit hoe je wild het beste kunt bereiden en waarmee je het moet serveren.

“Must have voor wild- en jachtliefhebbers”.

kookboeken het wildkookboek
Jacques Hermus.Het Wildkookboek.
Fontaine Uitgevers. 208 pagina’s. Prijs: 24,95 euro.

Het grote ovenhandboek van Karin Luiten

Dat Karin voorstander is van zonder pakjes en zakjes koken betekent niet dat ze vindt dat je álles zelf moet doen. De oven is haar beste vriend. In haar nieuwste boek laat ze zien wat je allemaal uit de keukenkachel kan toveren: van brood, vlees, pasta, quiche, cake, gebak tot groentepakketjes en borrelhapjes.

“Standaardwerk waar je jaren mee vooruit kan”.

kookboeken het grote ovenhandboek
Karin Luiten. Het grote ovenhandboek.
Nieuw-Amsterdam. 240 pagina’s. Prijs: 24,99 euro.

Guilty pleasure in het kwadraat – Cheesecake

Romig fris comfortfood met een crunchy biscuitbodem: cheesecake staat bij velen hoog op het lijstje van favo desserts. Ook Sabine Koning krijgt er geen genoeg van en maakte een boek met alleen maar cheesecakes. Van wittechocoladecheesecake met passievrucht tot roze tompouche- cheesecake: dit boek is cheesecakeheaven.

“De ene taart nog goddelijker dan de andere”.

kookboeken cheesecake
Sabine Koning. Cheesecake.
Nieuw-Amsterdam. 144 pagina’s. Prijs: 20 euro.