Lekker makkelijk

Lekker makkelijk! Dat is het antwoord op de vraag: ‘wat eten we vandaag?’ Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met maximaal tien ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Pauline deelt heerlijke ovengerechten, snel klaar recepten, simpele maaltijden (zoals een gnocchi bowl, lekkere salades en soepen), comfort food (de ultieme kaas pasta, loaded pizza fries en street taco’s), recepten met maximaal zes ingrediënten en zoete baksels (hallo XXL roze koek). Ook vind je ruim 30 basisrecepten in het boek waar je lekker mee kan variëren. Ruim 80% van de recepten is vega of eenvoudig vega te maken. Kortom, weinig tijd? Wel lekker en vers willen eten? Dan moet je dit boek hebben.

Lekker makkelijk

Bestel nu het boek

Lekker makkelijk
€24,95

Uit Paulines keuken

We waren ontzettend nieuwsgierig naar het boek ‘Lekker makkelijk’ en de drijvende krachten achter ‘Uit Paulines Keuken’. We gingen op de koffie bij Pauline en Annika. Partners in crime als het aankomt op ‘Uit Paulines Keuken’, maar tegelijkertijd ook zussen. De eerste vraag die we stelden was waarom dit boek zo lang op zich heeft laten wachten. “Het laatste boek stamt alweer uit 2016, best een tijdje geleden. In de tussentijd zijn we allebei moeder geworden. Vorig jaar bestonden we tien jaar, dat hebben we uitbundig gevierd met een eenmalig magazine. Dit jaar was het tijd voor een boek op verzoek van veel van onze volgers. Het thema was snel geboren: lekker makkelijk. Mensen zijn druk, hebben weinig tijd en willen toch fatsoenlijk én lekker eten.” Pauline vertelt trots terwijl ze naar het boek wijst.

Bij oma in de keuken

De zussen zijn een goed duo, zowel zakelijk als privé. Daar waar Pauline voornamelijk de recepten ontwikkelt zorgt Annika voor de meeste fotografie. Pauline vertelt: “Ik ben echt van het koken, ik heb een bestand in Excel dat ik continu aanvul. Het bestand staat vol met ideeën rondom eten. Bijvoorbeeld verschillende smaakcombinaties of technieken waar ik iets mee wil doen. Die interesse was er al op jonge leeftijd, vroeger stond ik altijd bij mijn oma in de keuken. Het belangrijkste aan onze recepten is dat de smaken kloppen. Het hoeft helemaal niet moeilijk of chefwaardig te zijn.”

Zelf groeiden de zussen voornamelijk op met AGV (aardappelen, groenten en vlees). Af en toe kwam er in het weekend een keer bami of spaghetti voorbij volgens Pauline. “De constante factor was dat het eten thuis altijd kakelvers was. Groente kwam uit de moestuin, aardappelen haalden onze ouders bij een boer, vlees kwam van de slager en brood van de bakker. Onze moeder vindt alles lekker, maar onze oma was een echte foodie. Zij maakte zelf kroketten, boterkoek en taarten. En het lekkerste stoofvlees.”

UPK: Lekker makkelijk

Logische stap

In 2015 stapte Annika aan boord van ‘Uit Paulines Keuken’. Annika vertelt: “Het ging snel, ik begon als freelancer, maar eind 2015 ging ik fulltime aan de slag. Mijn baan heb ik opgezegd. Dat was in eerste instantie spannend, maar ik heb er geen spijt van. We zijn allebei anders qua karakter, maar hebben dezelfde visie. Daarmee vullen we elkaar goed aan. Het gaat allang niet meer om alleen receptontwikkeling, er zit een heel bedrijf achter ‘Uit Paulines Keuken’. Ik doe tegenwoordig veel met fotografie, dit heb ik mezelf aangeleerd. Onder andere door filmpjes op YouTube, maar ook door het volgen van verschillende workshops.”

Trots op het boek

Beide dames zijn ontzettend trots op het boek, vooral op het totaalplaatje. De uitstraling, de fotografie en de vormgeving zien er goed uit. “We wilden echt met een goed boek komen, er is al zoveel aanbod. Na elf jaar weten we ongeveer wat onze volgers en lezers graag willen. En dat komt tot uiting in het boek ‘Lekker makkelijk’. We testen de recepten op onszelf en onze gezinnen. Er is geen uitgebreide proefcommissie of redactie. Als iets niet goed genoeg is gaan we net zolang verder met ontwikkelen tot het perfect is.” Pauline geeft aan goed tegen kritiek te kunnen, en dat het helemaal niet erg is als er af en toe iets mislukt.

Favoriete recepten

Op de vraag wat het favoriete recept uit het boek is weet Pauline zo snel geen antwoord te geven. Ze vertelt dat ze erg houdt van comfort food, doordeweeks probeert ze met de juiste recepten balans te houden zodat er in het weekend ruimte is voor bijvoorbeeld friet en kaas. Annika heeft een favoriet recept: “De gnocchibowl met truffel vind ik erg lekker! Oh, en qua zoet staat er ook een geweldig recept in. De roze XXL koek, die is onweerstaanbaar.” Terwijl ze vrolijk vertellen genieten we van de gevulde speculaas die op tafel staat. Zelf gebakken door de zussen uiteraard. Tijdens het interview is één ding duidelijk geworden. Ze runnen ‘Uit Paulines Keuken’ samen als zussen, weten waar ze voor staan en hebben ontzettend veel plezier in wat ze doen.

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Griekse tortellinisalade

Pauline: “Maak extra veel salade en neem het de volgende dag mee naar het werk of voor de picknick in het park.”

Lekker makkelijk: Griekse tortellinisalade

Loaded pizza fries

Pauline: “Dit recept is ook heel eenvoudig en snel in de airfryer te maken. Klinkt goed? Houd dan 20 minuten op 180 graden aan. Liever vega? Laat de pepperoni achterwege of vervang het voor een vegetarische variant. Yes, dat bestaat!”

Lekker Makkelijk: loaded pizza fries

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.