Masterclass BBQ

In “Masterclass BBQ” laat Julius Jaspers aan de hand van 70 recepten zien dat je op de barbecue oneindig kunt variëren. Julius Jaspers weet na het maken van verschillende boeken over barbecueën precies welke winning recepten samen moeten komen in dit boek. “Masterclass BBQ” biedt voor ieder wat wils!

Masterclass BBQ

Bestel het boek:

Masterclass BBQ
€17,99

Julius Jaspers

Julius Jaspers is kok, traiteur, kookboekenschrijver en heeft een eigen brasserie en kookschool. Hij is bovenal de bedenker van Smart Cooking. Dat wil zeggen dat je zoveel mogelijk voorbereidt voor een diner, zodat je als kok zo lang mogelijk bij je gasten aan tafel kunt blijven. Voor zijn eerste Smart Cooking kookboek won Julius Jaspers in 2003 de Gouden Garde. Met zijn laatste boek “Masterclass BBQ” bewijst Julius dat hij een absolute topchef is en ook ontzettend veel verstand heeft van barbecueën.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor iedereen

Het boek bestaat uit 70 recepten, opgedeeld in handige hoofdstukken. Zo legt Julius eerst uit wat er allemaal komt kijken bij barbecueën. Wat betekenen de verschillende temperaturen bijvoorbeeld en wat mag er niet ontbreken in je keukenkastje? Daarna neemt hij je mee door alle recepten, opgedeeld in categorieën. Zo vind je een hoofdstuk met diverse groenten in de hoofdrol, maar net zo goed hoofdstukken met vis en vlees. Zo is er voor ieder wat wils te vinden in dit boek, van de lekkerste snacks tot de meest uitgebreide gerechten.

Simpele stappen

Iets wat alle recepten typeert is dat ze niet moeilijk zijn. Eén ding is zeker, elk gerecht zit boordevol smaak. Julius geeft dan ook belangrijke tips over de verschillende ingrediënten. Hij bewijst dat koken ontzettend simpel kan zijn, zolang je maar voor mooie en kwalitatieve producten kiest. Neem het recept met de gegrilde asperges; veel simpeler kun je het niet bedenken. Groene asperges, geitenkaas en balsamicoazijn. Dat klinkt niet spannend, totdat je ontdekt dat het draait om de juiste geitenkaas en goede balsamicoazijn. Volg de tips van Julius op en je bereidt de lekkerste gerechten op de barbecue.

Een echte masterclass

Wat ons betreft is dit boek dan ook terecht een echte masterclass. Julius vertelt volop, geeft diverse tips en helpt je met de meest smaakvolle recepten. Op een fijne manier helpt hij je van begin tot eind; van de mooiste producten tot de beste recepten en technieken. Een masterclass die iedereen kan volgen aan de hand van dit boek, ook al heb je weinig tot geen ervaring achter de barbecue. Oftewel; schort om en barbecue aan!

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Spicy pig candy

Julius: “Het lichte zout van het gepekelde en gerookte spek, met de specerijen en de suiker… Voor mij een gastronomische delicatesse. Het lekkerst zijn de randjes die zwart maar net niet verbrand zijn. Wauw…”

Spicy pig candy

Asperges met geitenkaas

Julius: “Ik zeg het nog maar eens: hoe lekkerder de kaas, hoe lekkerder het gerecht. Dus geen geitenkaas uit een plastic zakkie, maar mooie, lucht ingedroogde chèvre die licht brokkelt.”

Asperges met geitenkaas

Zalm met dille, limoen en kappertjes

Julius: “Er staat veel zalm in mijn boek, maar dat is omdat die vis zich zo ongelooflijk goed leent voor de barbecue. Zorg alleen als-je-blieft dat de zalm van binnen nog donkerroze en lauw is.”

Masterclass BBQ: zalm met dille, limoen en kappertjes