Het ontbijt is een belangrijk deel van een gezond voedingspatroon. Hoewel sommige mensen zeggen dat ze prima kunnen functioneren, enkel met een lunch en avondeten, is het voor mij klaar als een klontje: ontbijten, dat sla ik nooit over! Het is ook mijn favoriete maaltijd van de dag, waarom zou ik die willen missen? 😉
We maken 4 gerechtjes uit het prachtige ontbijtboek The Breakfast Club.

Cottagecheesepancakes

Een recept voor pannenkoeken met maar vier ingrediënten? Het kan! Deze variant met cottage cheese zou zelfs weleens mijn favoriete pannenkoekenrecept kunnen zijn, juist omdat het zo eenvoudig is. Bovendien heb je dankzij de cottage cheese en eieren meteen een goede dosis eiwitten bij het ontbijt.
cottage cheese pannenkoekjes

Granola met kokos en pecannoten

Waarschuwing: zodra je zelf je granola begint te maken, lust je niets anders meer! Gelukkig is het ontzettend gemakkelijk en kun je in een keer een grote hoeveelheid maken. Deze granola met kokosen  pecannoten is mijn go to-recept wanneer ik weer eens zonder zit. De smaken stellen nooit teleur!
granola

Gevulde wentelteefjes met roomkaas en fruit

Deze wentelteefjes gaan net iets verder dan de klassieker met suiker en zijn gevuld met een heerlijke mengsel van fruit en roomkaas. Smeuïg zacht met een krokante buitenkant. Heerlijk!

 wentelteefjes

Kokos-citroentaart

Een stukje taart om je ontbijtfeest mee af te sluiten kan nooit kwaad! Zeker niet als het deze heerlijke plantaardige taart met kokos en citroen is. Zo’n heerlijke friszure smaakcombinatie past perfect in de zomer. Je hebt er bovendien geen oven voor nodig!
kokos citroentaart
De recepten komt uit het boek The Breakfast Club.
the breakfast club citroentaart

Ellen van Gool. The Breakfast Club.
Lannoo. 160 pagina’s. Prijs: 19,99 euro.