In Pardiz gaat een wereld voor je open van verrassend toegankelijke Iraanse gerechten en prachtige foto’s van de Tajrish-markt in Teheran. Manuela deelt toegankelijke recepten zoals Khoresh-e fesenjan (walnoten-granaatappelstoof met kip), Cake-e Yazdi (cupcakes met rozenblaadjes, pistache of amandelen) en Bastani-e Akbar mashti (goudkleurig saffraanijs met rozenblaadjes) afkomstig is uit het land waar ze haar jeugd doorbracht.

Nieuwsgierig geworden? foodies mag alvast drie mega lekkere recepten uit het boek delen.

Tuinbonen met eieren (Baghala ghatogh)

Manuela: “Ik houd van de combinatie van de zoete prei en tuinbonen. De sumak geeft er een scherp tintje aan die goed past bij het zware van de eieren.”

Tuinbonen met eieren (Baghala ghatogh)

Artisjokharten met tuinbonen (Maghz-e artishou)

Manuela: “Ik ben gek op de knapperige artisjokharten met kruimellaagje en tuinbonen – een hemelse combinatie. In een Iraanse winkel vond ik prachtige artisjokharten in de vriezer, waarmee dit gerecht heel eenvoudig is klaar te maken. Als je ze niet kunt vinden, koop dan jonge artisjokken en trek alle blaadjes eraf tot je het hart overhebt. Verwijder het ‘hooi’ met een scherp mesje en ze zijn klaar voor gebruik.”

Artisjokharten met tuinbonen

Rijst met een gouden korstje (Chelow ba tah digh)

Manuela: “Rijst met een gouden korst (tah digh) is een typisch Perzisch gerecht. Er kunnen veel verschillende ingrediënten gebruikt worden maar ik houd van de eenvoud van dit gerecht, met de rode zuurbessen en het gouden korstje, dat elk rijstgerecht speciaal maakt. Je kunt dit zo eten, of met maast-e chekideh of met gegrild vlees of vis.”

perzische-rijst-chelow-ba-tah-digh-1582127709

Pardiz

Uit het boek

Pardiz
€20,00