1. Kleine taartjes – Meike Schaling

Een taartje voor mij, een taartje voor jou en vooruit, nog een taartje voor mij. Met de taartjes van Petit Gâteau raak je niet uitgegeten. Als bakker kan je je geluk niet op met de keuze aan recepten. Ontdek nieuwe bodems met citroen, amandel of pistache en proef originele toppings als chocomousse en fruitgelei. En heb je na al dat bakken en proeven je favoriete smaakcombinatie gevonden? Maak ‘m dan eens in het groot; extra genieten!

nog meer kleine taartjes

2. Inmaken – Jonah Freud en Noni Kooiman

Dit boek is nu al het dikste kookboek dat we in 2021 gaan krijgen. Het is met recht een kookbijbel te noemen. Eentje zonder al te veel plaatjes, geen receptfotografie, maar wel ontzettend veel tekst en kennis. Iedereen met een moestuin kan zich vast verheugen op het najaar, want met dit boek heb je alles in huis om zo lang mogelijk van je groenten te genieten. In jouw woordenboek (en keuken) komt verspilling komend jaar niet meer voor.

Bestel het boek hier via Bol.com

3. Van bouillon tot soep – Drew Smit

Het geheim van een goede soep is een mooie bouillon. Toegegeven, bouillon maken kost tijd, maar die tijd heeft de bouillon nodig, niet jij. Zodra de pan bouillon op het vuur staat te borrelen, heb jij je handen vrij voor andere dingen. Bijvoorbeeld het bladeren door dit boek van Drew Smit om alvast uit te zoeken wat voor lekkere soep je straks met de bouillon gaat maken. Knolselderij-venkelsoep, kippensoep met pasta of misosoep met paddenstoelen misschien?

Bestel het boek hier via Bol.com.

4. Comfortfood met groenten – Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

Iedereen heeft wel een gerecht in gedachten als ‘ie aan comfortfood denkt. Bij ons op de redactie wisselt dat van stevige soep tot smeuïge brownie en van pizza tot pasta met veel kaas. In het boek Comfortfood met groente vind je het allemaal terug. Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam geven op geheel eigen wijze een groene draai aan de – vaak zo machtige en ongezonde – winterkost. Dat is lekker eten zonder er een schuldgevoel aan over te houden.

Bestel het boek hier via Bol.com.

5. Makkelijk & Snel – Brenda Hoff

Als er iemand is die haar belofte altijd nakomt bij het maken van recepten, is het Brenda Hoff van het blog Brenda Kookt wel. Al negen jaar slaagt ze er in om al haar recepten makkelijk, snel én lekker te maken. Haar ovenschotels zijn haar signature dish; er zijn maar weinig hobbykoks die er niet eentje in de oven hebben gezet. Wij houden vooral van haar vermogen om makkelijke recepten tóch spectaculair te maken. Zoals de kabeljauwrol met spek of de enchiladalasagne uit haar nieuwste boek.

Bestel het boek hier via Bol.com

6. Smaakvol – Elise van de Poele

In dit heerlijke vierseizoenenboek laat Elise van de Poele je zien wat voor haar de essentie van lekker eten is: koken met lokale, pure en duurzame ingrediënten. Vlees, vis en zuivel zijn smaakmakers, maar lokale plantaardige ingrediënten spelen de hoofdrol in gerechten zoals deze gevulde prei met blauwe kaas, wraps met pulled shiitake en muntsaus en een winterse stoofpot. Ze leert je op een makkelijke manier hoe je kunt genieten van wat er bij jou in de buurt allemaal groeit en bloeit. Lekker eten én een steentje bijdragen aan een groenere toekomst, fijn toch?

Bestel het boek hier via Bol.com.

cover smaakvol