1. Green – Elly Pear

Vorig jaar stond het kookboekenland al in het teken van vega(n) en dat lijkt komend jaar alleen meer te worden. Een van de mooiste groenteboeken is volgens ons Green van Elly Pear. Met haar recepten laat ze iedereen van groente houden én schudt ze de lezer anno 2021 wakker met haar ‘love food, hate waste’-spirit. Dankzij haar tips om restjes te bewaren en opnieuw te gebruiken wordt de wereld weer een stukje gezonder en mooier.

2. Spice wise green – Michel Hanssen

Steeds meer mensen worden voorzichtiger met het zoutvaatje. Ja, zout is lekker, maar te veel zout is ongezond. En wist je dat je zout niet eens nodig hebt om lekker te kunnen eten? Dat laat Michel Hanssen zien in Spice wise green. Hij ontwikkelde de lekkerste kruiden- en specerijenmixen die de smaken in zijn groentegerechten naar een hoger niveau tillen. Ontdek de smaken van curry’s, stoofgerechten, sauzen en chutneys en dat alles zonder toevoeging van zout.

Bestel het boek hier via Bol.com

3. Graanmarkt 13 – Een kookboek – Seppe Nobels

Seppe Nobels staat met zijn restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Zijn motto: laat groenten in elk gerecht schitteren en voeg vlees, vis of gevogelte toe als je daar zin in hebt. In dit boek heeft hij zijn beste groentegerechten gebundeld en geeft hij iedereen vanuit huis een plekje bij hem aan tafel. Dit kookboek zal nooit uit de tijd raken.

Bestel het boek hier via Bol.com

4. Boekoe Kita – Mirjam van der Rijst & Harold Pereira

Hoe persoonlijker een kookboek, hoe beter. Het liefst gebruiken we een kookboek ook niet alleen om te koken, maar ook om lekker in te
lezen. Met dit boek, gevuld met 15 Indische familieverhalen, heb je zo een paar uur leesplezier. De families vertellen in Boekoe Kita over hun roots, delen hun familierecepten en laten je kennis maken met de warmte, de liefde en de rijke smaken waarmee de Indische keuken gevuld is.

5. Een ode aan groenten – Alice Zaslavsky

Koken met groente doen we allemaal. Maar ken je iemand die niet verder komt dan bloemkool met een sausje of gekookte wortels? Dan biedt dit boek uitkomst voor verandering aan tafel. Het laat zien hoe je meer uit groenten kunt halen door variatie in kooktechnieken en smaken. Want behalve koken, blancheren en stomen kun je heel veel groenten ook konfijten, schroeien, roosteren, frituren of stoven. Zo blijven groenten verrassen.

6. Een jaar in de moestuin – Floor Korte

Nog even en je kan weer lekker met je handen in de aarde wroeten! Om de mooiste radijsjes te zaaien of de grond voor te bereiden op weg
naar de grootste courgettes. In dit boek neemt Floor Korte je mee door alle jaargetijden van de moestuin. Wanneer begin je met zaaien? Hoe bereid je de moestuin voor? Wanneer kan je oogsten? Groene vingers of niet, met deze handige gids vol planningsoverzichten, tips en lijstjes tovert iedereen zijn lapje grond in no time om in een waar moestuinparadijs of kruidenwalhalla.