Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
clementine-yoghurttaart

3x glutenvrij bakken voor kerst

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete glutenvrije recepten bij elkaar. Ga jij met glutenvrij bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Glutenvrij bakken voor kerst

Krijg je deze kerst gasten met een glutenvrij dieet? Geen zorgen, wij helpen je glutenvrij te bakken deze kerst. Deze recepten zijn perfect voor iedereen die tot de groep van mensen met glutenintolerantie behoort of graag glutenvrij eet. Wij zetten ter inspiratie drie heerlijke baksels op een rij, van kerststol tot kersttaart. Deze glutenvrije bakrecepten zijn helemaal Christmas proof en helemaal niet moeilijk om te bakken. Wil je liever wat anders glutenvrij bakken voor kerst? Lees je dan goed in: zo vervang je tarwebloem om je baksels glutenvrij te maken. Met deze informatie kan je alle baksels glutenvrij maken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Glutenvrije clementine-yoghurttaart

Deze prachtige taart is niet alleen glutenvrij maak ook nog eens gegarandeerd de showstopper van de avond. Bestrijk als decoratie clementines en kruidentakjes lichtjes met geklopt eiwit en wentel ze in suiker. Laat een half uurtje drogen en je prachtige taart kan op tafel. Denk je ook niet dat je gasten onder de indruk zullen zijn?

> naar het recept: glutenvrije clementine-yoghurttaart

clementine-yoghurttaart

Glutenvrije kerststolbites

Een van onze favoriete glutenvrije bakrecepten voor kerst: deze onweerstaanbare bites van kerststol. Leuk om uit te delen aan vrienden en familie bij de koffie. Wedden dat ze het verschil met ‘gewone’ kersstol niet eens proeven?

> naar het recept: glutenvrije kerststolbites

glutenvrij bakken kerst

Glutenvrij bakken: kersttaartjes met meringue

Traditioneel gaat mincemeat in mincemeat pie, maar ook in deze prachtige kersttaartjes met meringue komt het vruchtenmengsel goed tot zijn recht. Al klinkt het voor ons wat gek in de horen, mincemeat wordt in Engeland erg vaak gebruikt. Maar vergis je niet: het mengsel is zoet in plaats van hartig. Daarom past het ook zo goed in gebak!

> naar het recept: kersttaartjes met meringue

glutenvrij bakken kerst

Lees ook: 6x glutenvrij bakken

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!