
1. Directe/indirecte hitte
Lees verder na de advertentie
Door de kolen naar een zijde van de barbecue te schuiven of alleen de branders van een zijde aan te zetten, creëer je verschillende hittezones op je barbecue. Je hebt zo meer controle over het garingsproces, omdat je het eten kunt verplaatsen.
2. Deksel dichtlaten
Moderne barbecues hebben een thermometer in het deksel. Ze fungeren met het deksel gesloten als een oven. Met het deksel dicht bouwt de barbecue genoeg hitte op om de kip door en door te garen.
3. Rusten
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Na de hitte van de barbecue heeft je vlees even tijd nodig waarin de sappen kunnen herverdelen. Laat de kip ca. 15 minuten rusten voor je hem aansnijdt.
4. Zouten
Door de kip voor het grillen in te wrijven met een rub die zout bevat, onttrek je vocht uit het vel, waardoor het knapperiger wordt. Het zout- en specerijenmengsel geeft bij het marineren al smaak af aan het vlees.
5. Grillen inclusief bot
Botten geleiden de hitte van de barbecue, waardoor het vlees gelijkmatiger gaart. Ook zorgen ze ervoor dat het vlees minder snel
uitdroogt. De kipfilet is mager vlees. Door hem aan het bot te laten en op het bot te grillen, gaart hij langzamer en gelijkmatiger. Door de kippenborst aan het einde om te draaien en op de huid te grillen, wordt het vel ook knapperig.
6. Gril de poten apart
Kip heeft twee soorten vlees, wit en donker. Donker vlees heeft iets meer smaak en heeft langer de tij d nodig om te garen. Wit vlees droogt snel uit wanneer je het te lang gaart.
©️ Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & Foodstyling: Adam Bush Foto’s: Alex Luck Styling: Morag Farouhar
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.