Advertentie
Het recept voor de beste macarons: het beslag
De eerste stap van het recept voor de beste macarons. Let op de dikte van het beslag. Dit is namelijk erg belangrijk: het moet net vloeibaar genoeg zijn zodat de bovenkant mooi vlak uitvloeit.
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Gebruik het juiste meel
Gebruik zeer fijn amandelmeel of maal het zelf. Hoe fijner het meel, hoe gladder je macarons worden. Dit kun je gemakkelijk doen in je eigen keukenmachine, of koop het bij de (online) supermarkt.
Geen stappen overslaan
Sla het drogen tussen het opspuiten en het bakken niet over! Hierdoor krijgen je macarons de mooie gladde bovenkant en het kenmerkende ‘voetje’. Neem de tijd, alleen zo maak je de beste macarons.
Cooling down
Laat de macarons volledig afkoelen op de plaat, anders gaan ze zeker kapot aan de onderkant. Geduld is een schone zaak, zeker in dit geval.
De vulling
Botercrèmes en ganache liggen het meest voor de hand voor de vulling. Roomvullingen en jamvullingen spuit je zo laat mogelijk op de macarons, omdat de koekjes hiervan snel te zacht worden. Varieer naar hartenlust met verschillende smaken en kleuren.
In één keer opeten
Of je bewaart ze in een afgesloten doos ca. 2 tot maximaal 3 dagen in de koelkast. Al is in één keer opeten misschien het beste advies. Uitdelen behoort tot de optie, maar dat hoeft natuurlijk niet. En dan nu het recept voor de beste macarons uitproberen!
Het recept voor de beste macarons
Tip van Willem: “De juiste verhoudingen zijn belangrijk bij het maken van macarons. Weeg daarom alles, ook de eiwitten en het water, goed af.”
Lees ook: Zo bak jij het perfecte Franse stokbrood
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.