Advertentie
Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem.
Chocola! Wie houdt er niet van? Ganache is een crème voor de garnering van nagerechten, de vulling van taarten en van bonbons.
Zo maak je het
Voor wie het werken met chocolade spannend vindt is het maken van een ganache een prima start, want veel eenvoudiger wordt het niet. Je verwarmt de room, neemt hem van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Maak bijvoorbeeld deze ganachetaartjes met Oreo-bodem. Roer de ganache wel goed door met een spatel en niet met een garde. Door de garde ontstaan er luchtbelletjes en je wil juist een lekker smeuïg mengsel. De Ganachetaartjes zijn superromig en echte tongstrelende traktaties. Lekker voor bij de koffie! Als ze dat halen..
Onze tips
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Kaasfonduepan schoonmaken: zo doe je dat snel
Stoofpotje maken: veelgemaakte fouten én oplossingen
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Kruidnoten bakken: zo doe je dat
Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst
Dit is dé manier om bloemkool te gratineren
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.