• Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abo’s & Uitgaven
  • Contact
  • Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abo’s & Uitgaven
  • Contact

Dit is dé ultieme hamburgerbol

Nieuws & Trends | donderdag 13.07.17

Een goede hamburger valt of staat met het juiste brood. Olaf Oldenburg, chef van Ter Marsch & Co en Edwin Klaasen, die we kennen van Desem En Zo, deden er een jaar over. Maar het resultaat mag er wezen: de ultieme hamburgerbol én een bakkerij: Bakkerij Ter Marsch & Co by Edwin Klaasen.

Briochebol met pure ingrediënten

Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen staat voor de ultieme hamburgerbol. Dit is een stevige briochebol zonder concessies of toevoeging van kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. De brioche is gebakken van tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer; geen poppenkast aan ingrediënten. Deze pure ingrediënten zorgen voor een karaktervolle smaak die perfect combineert met gegrild vlees, zoals de burgers van Ter Marsch & Co.

Deze ultieme hamburgerbol van brioche is mooi stevig en is gemakkelijk met de hand te eten. De bol is op dit moment verkrijgbaar in 80 gram in twee soorten: naturel en met een variatie van lijnzaad en sesamzaad. De briochebollen worden gebruikt in de eigen burgerzaken van Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam en zijn daarnaast binnenkort verkrijgbaar in andere horecazaken.

Samenwerking met Edwin Klaasen

Edwin Klaasen, ook wel bekend als #bakkertjezelf, richtte in 2007 Desemenzo op. In alles wat Edwin doet, is zijn gedrevenheid te zien. Gedrevenheid om het bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en ontwikkelen. “Krachtenbundeling is daarin voor mij belangrijk. De mooiste dingen ontstaan door samenwerking. Zo ook deze ultieme hamburgerbol, waarin het mooiste van twee werelden, het bakkersvak en de horeca, samenkomen”, aldus Klaasen. Om zijn visie uit te dragen en zijn kennis te delen, is Edwin gastdocent op verschillende culinaire opleidingen en geeft hij workshops op festivals en evenementen. In 2013 bracht Edwin zijn bakboek uit: ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’.

Over de familie Ter Marsch

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde. In maart 2016 opende in hartje centrum Amsterdam een pop-up versie van Ter Marsch & Co op de hoek van de Vijzelstraat / Bloemenmarkt. Deze zaak werd door Esquire uitgeroepen tot ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’ 2016 en 2017. Reden genoeg om eens zelf te proeven dus!

World Food Championships 2017

In november van dit jaar neemt de familie Ter Marsch opnieuw deel aan de World Food Championships in Amerika en dit jaar met een wel heel speciaal broodje. In het diepste geheim wordt er volop geëxperimenteerd met Cannabis en is een hele speciale brioche bol in ontwikkeling. Daar gaan we vast nog wel iets over horen…

Fotografie credits: Martijn van Gorsel

Meer inspiratie vind je in de nieuwe Foodies!

Het is voorjaar! Hoe vieren we dat beter dan met een zonnig lentenummer? We koken met groene blaadjes, halen de eerste groene asperges van het land en bakken met het sappigste fruit. Lees verder

hamburger hamburgerbol Hamburgerbroodje

De nieuwe Foodies ligt nu in de winkel!

Advertentie

Populair

Blog

10x de meest gezonde oliën en hoe gebruik je ze?

Blog

3x verrassende toppings als lunch of tussendoortje

Blog

5x recepten om januari krachtig te beginnen!

Win

GEWONNEN // Een jaar lang chocolade van Hands Off My Chocolate!

Win

GEWONNEN // 6-delige messenset van Forged

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van aankomende uitgaven, speciale aanbiedingen & de laatste kooktips!

  •  *
    naam@bedrijf.nl
  •  *

Vorig berichtEten volgens de vijf seizoenen

Volgend berichtFoodies’ favoriete kookboeken #2

Foodies

Foodies is er voor mensen die van lekker eten houden. De recepten zijn smaakvol, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Van de beginnende tot gevorderde kok, in foodies vind je voor ieder wat wils!

Connect

Meer food

koken & genieten

F&L Media B.V. | Cookies | Adverteren | Vacatures | Contact

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang wekelijks jouw portie foodies-inspiratie met recepten, leuke nieuwtjes & handige kooktips!

  •  *
  •  *
Deze site gebruikt cookies: Lees meer.