Heb je soms ook dat je uitgekeken bent op je bruine boterhammen met kaas? Of elke dag hetzelfde tussendoortje? Ik had zo’n dag totdat er een leuk pakketje binnenkwam op onze redactie.
Toen ik het pakketje met daarin drie verschillende margarines van Becel binnenkreeg en de verrassende smaken zag, was ik meteen nieuwsgierig. En ik kan alvast verklappen dat het zowel met als zonder beleg verrassend lekker is!
Verrassende smaken
Op de verpakking is te lezen dat Becel bestaat uit een mix van onder meer koolzaad-, lijnzaad- en zonnebloemolie. Daaraan is nu of walnootolie, kokos- en & amandelolie of avocado- & limoenolie toegevoegd. Zo zit er dus voor iedereen wel een lekkere smaak bij! En met wat voor lekkere toppings je het dan kunt combineren heb ik voor je uitgezocht. Becel met walnootolie onder zachte geitenkaas bijvoorbeeld en Becel met avocado- & limoenolie smaakt lekker met komkommer of zalm. Ben je meer een zoetekauw? Probeer dan zeker Becel met kokos- & amandelolie onder wat hagelslag of jam. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer combinatie’s te bedenken, wat heb jij al geprobeerd?
Ik maakte drie heerlijke recepten om eindeloos mee te variëren. Mijn favoriet? Ik ben gek op geitenkaas (en walnoten), dus dat telt eigenlijk niet. 😉 Daarnaast vond ik de cracker met gerookte zalm en gekookt eitje met de Becel met avocado- & limoenolie heel zacht en fris van smaak. Maar dat zijn ze alle drie: luchtig, lekker en goed smeerbaar!
1. Cracker met zachte geitenkaas, druiven en tijm – Becel met walnootolie
Lekker als lunch, maar tussendoor kan natuurlijk ook prima. De smaak van de walnootolie is heerlijk in combinatie met de geitenkaas en druiven, zonder dat het te overheersend is.
Ingrediënten (voor 1 portie)
- Een volkoren cracker
- Becel met walnootolie
- 20 g zachte geitenkaas
- 20 g pitloze rode druiven
- Verse of gedroogde tijm
Bereidingswijze
- Halveer de druiven
- Besmeer de cracker met Becel met walnootolie
- Beleg met de zachte geitenkaas en druiven. Strooi er naar smaak wat verse of gedroogde tijm over
2. Cracker met gerookte zalm en gekookt eitje – Becel met avocado- & limoenolie
Voor wie zalm als tussendoortje te heftig vindt, kan ook alleen voor het gekookte eitje kiezen. Een verrassende combinatie met de avocado- & limoenolie, die zorgt voor een lekkere romige en toch ook frisse smaak.
Ingrediënten (voor 2 porties)
- 1/2 hardgekookt ei
- 1 plakje gerookte zalm
- Een volkoren cracker
- Becel met avocado-olie & limoenolie
Bereidingswijze
- Prak het ei fijn
- Besmeer de cracker met Becel met avocado-olie & limoenolie
- Beleg met de zalm en het gekookte ei. Strooi er eventueel wat peper over
3. Cranberry & blauwe bessen cracker – Becel kokos- & amandelolie
Deze combinatie kan eigenlijk altijd, zelfs als ontbijt! De Becel met kokos- & amandelolie past heel goed bij het zoete van de jam en wat ik vaak vind van normale kokosolie is dat het een overheersende smaak heeft, maar dat is bij deze spread juist heerlijk in balans.
Ingrediënten (voor 1 portie)
- Een volkoren cracker
- Becel met kokosolie & amandelolie
- 1 el Cranberry & blauwe bessenspread/jam (zonder toegevoegde suiker of halva)
- 2 el verse blauwe bessen
Bereidingswijze
- Besmeer de crackers met Becel met kokosolie & amandelolie en bosbessenjam. Aardbeien-, frambozen-, kersen of viervruchten jam kan natuurlijk ook
- Was en droog de verse blauwe bessen en strooi ze over de crackers
En wat is jouw favoriet?
De nieuwe Becel varianten zijn 100% plantaardig, rijk aan Omega 3 en bevatten Omega 6. Bovendien zijn ze niet alleen vrij van dierlijke ingrediënten, ze bevatten ook geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Ook fijn: alles is lactose- en glutenvrij. Welke is jouw favoriet en hoe combineer jij de toppings? Eet smakelijk!
Tekst, receptuur, styling & fotografie: Anneclaire Braaksma-Vonk