Advertentie
(Ja)pannetje vol lekkers
Naast sashimi en sushi eten ze in Japan ook lekker vegetarisch. We verzamelden de beste ingrediënten (zeewier, sojasaus, udonnoedels, silken tofu) en kookten de sterren van de vegahemel. Maak als eerste onze favoriet: de yakitori van shiitake met wakamesalade.
De échte Chinese keuken
Nooit meer nummertje 74 van de afhaalchinees: vanaf nu kook je Chinees in eigen keuken. foodies ging op bezoek bij Emma de Thouars die de klassieke Chinese keuken kookt. We volgden haar van het winkelen bij de toko tot het koken van haar lievelingsgerechten. Probeer alvast één van haar gerechten: deze gebakken aubergine in sojasaus met jasmijnrijst.
Perfect buikspek
Als we denken aan buikspek, beginnen onze wangen al te tintelen. Dat boterzachte vlees dat uit elkaar valt en tegelijkertijd die krokante korst die je aan de andere kant van de tafel nog hoort kraken. Met de tips die wij voor je verzamelt hebben, krijg je het buikspek uit je dromen.
En verder
Gaan we aan de slag met de vleesvervanger van het moment: jackfruit, duiken we in de zoete hoek van de Aziatische keuken met matcha en kokos, trekken we een tube gochujang (rodepeperpasta) open voor drie pittige gerechten, poetsen onze foodies friends het zompige en saaie imago van tofu weg, schudt Willem de lekkerste cocktails met Japanse sake uit z’n mouw en veel, veel meer.
Liever niet meer het huis uit om de nieuwste foodies te bemachtigen én flink besparen op de winkelprijs? Ontdek onze voordelige abonnementen. Je bent al abonnee voor slechts €3,13 per nummer in plaats van €6,79!
Onze tips
Hoe eet je een tompouce: welk tompouce-type ben jij?
Vacature: accountmanager Foodies
WIN Foodies jubileumcadeautjes: WijnSpijs Wandeling
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 10x Masterclass bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x boek ‘Bridgerton Bijbel’
NIEUW: Foodies studio in hartje Nijmegen
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 2x Cristel Castel’Pro Multiply koekenpan
Vers van de pers: Heinz Tomato Ketchup pickle en meer!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.