(Ja)pannetje vol lekkers

Naast sashimi en sushi eten ze in Japan ook lekker vegetarisch. We verzamelden de beste ingrediënten (zeewier, sojasaus, udonnoedels, silken tofu) en kookten de sterren van de vegahemel. Maak als eerste onze favoriet: de yakitori van shiitake met wakamesalade.

De échte Chinese keuken

Nooit meer nummertje 74 van de afhaalchinees: vanaf nu kook je Chinees in eigen keuken. foodies ging op bezoek bij Emma de Thouars die de klassieke Chinese keuken kookt. We volgden haar van het winkelen bij de toko tot het koken van haar lievelingsgerechten. Probeer alvast één van haar gerechten: deze gebakken aubergine in sojasaus met jasmijnrijst.

Perfect buikspek

Als we denken aan buikspek, beginnen onze wangen al te tintelen. Dat boterzachte vlees dat uit elkaar valt en tegelijkertijd die krokante korst die je aan de andere kant van de tafel nog hoort kraken. Met de tips die wij voor je verzamelt hebben, krijg je het buikspek uit je dromen.

En verder

Gaan we aan de slag met de vleesvervanger van het moment: jackfruit, duiken we in de zoete hoek van de Aziatische keuken met matcha en kokos, trekken we een tube gochujang (rodepeperpasta) open voor drie pittige gerechten, poetsen onze foodies friends het zompige en saaie imago van tofu weg, schudt Willem de lekkerste cocktails met Japanse sake uit z’n mouw en veel, veel meer.

Liever niet meer het huis uit om de nieuwste foodies te bemachtigen én flink besparen op de winkelprijs? Ontdek onze voordelige abonnementen. Je bent al abonnee voor slechts €3,13 per nummer in plaats van €6,79!