Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken voor jou op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek dat je hartje winter aan het barbecueën zet: Gegrild & geroosterd van Marjolijn Rosendaal.
gegrild en geroosterd

“Het hele jaar door barbecueën.”

Vlammen in de winter

Haal je barbecue maar uit de schuur! Ja, dat lees je goed. Ondanks dat het weer je nog helemaal niet aan barbecueën doet denken, geven we je hier een reden om dat toch te gaan doen. Het boek Gegrild & geroosterd laat namelijk zien dat je het hele jaar door zou moeten genieten van gegrild en geroosterd eten. In 100 recepten – van vlees en vis tot gevogelte, groente en vleesvervangers – overtuigt Marjolijn je ervan waarom dat grillrandje je eten net wat lekkerder maakt. En voor wie eerst nog aan het afstoffen moet: bij ieder recept vind je ook de optie om te grillen in de pan.

Neem een voorproefje…

Met gegrilde courgette en hüttenkäse…
(klik op de foto voor het recept)

gegrild en geroosterd

..vega nachos met jackfruit

nacho melt

Of een BBQ-topper: lamskoteletjes

lamskoteletjes met pistachekors
Deze recepten komen uit het boek Gegrild & geroosterd van Marjolijn Rosendaal. Scoor sneljouw eigen exemplaaren geniet van dat heerlijke grillrandje op je eten.