Nationale Week Zonder Vlees is begonnen

Ready, set, go! De Nationale Week Zonder Vlees is vandaag van start gegaan. Initiatiefneemster Isabel Boerdam hoopt dat deze week zo veel mogelijk mensen kiezen voor vega(n) gerechten. Om je een handje te helpen, vind je deze week bij foodies de beste tips om te beginnen met vegetarisch eten, heel veel lekkere gerechten uit de groentenkeuken en nog veel meer. Zorg dus dat je iedere dag een kijkje neemt om niets te missen.

Lidl komt met meer vega-producten

Supermarktketen Lidl gaat haar vegetarische assortiment verdrievoudigen. Het nieuwe vega-assortiment bestaat nu uit 27 producten en is opgebouwd uit vier categorieën: producten op basis van kaas en groente zoals wortel-, pompoenburgers, producten die op vlees lijken bijvoorbeeld braadworsten, pure producten zoals tofu en producten als kipstukjes die bereid moeten worden. Hiervan zijn overigens ook elf producten helemaal vegan, waaronder hamburgers en gehakt.

De asperges komen er weer aan!

Kan jij niet wachten tot het witte goud weer op je bord ligt? Dan hebben we goed nieuws voor je: het lange wachten is bijna voorbij. Sterker nog, een Brabantse boer heeft nu de eerste exemplaren al geoogst. Door de zachte winters van tegenwoordig kan de groente veel sneller gestoken worden dan normaal. De verwachting is dat de asperges eind maart weer in de schappen liggen.