Dit nieuwtje gaat je dag maken: Prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle hebben Claire Ptak, een Londense patissier, gevraagd om een biologische citroen-vlierbloesemtaart te maken voor hun bruiloft op 19 mei – vergeet deze datum niet in je agenda te schrijven.
bruidstaart harry meghan

Touch of Meghan

Kensington Palace vertelt dat Ptak, eigenaar van de Violet Bakery in London een bruidstaart zal creëren waar de ‘heldere smaken van de lente’ in terugkomen. Hij zal worden bedekt met botercrème en gedecoreerd worden met verse bloemen. Het is de allereerste keer dat een royal couple niet gaat voor een traditionele fruitcake – toch een beetje Meghan’s touch?

Claire Ptak

Meghan, voormalig actrice en eigenaar van haar lifestyle website The Tig, interviewde Claire Ptak voor haar blog. In een uitspraak van Ptak laat ze weten: “Ik kan je niet vertellen hoe dolblij ik ben dat Prince Harry en Miss Markle mij kozen om een bruidstaart te maken. Wetende dat zij dezelfde waarden als ik delen als het gaat om de herkomst van voedsel, duurzaamheid, seizoensgebondenheid en vooral smaak. Dat maakt dit des te meer opwindend!”

Klein beginnen

Claire Ptak werkte eerder voor patissier Alice Waters bij Chez Panisse in Californië en begon voor het eerst alleen in een kraampje op de Broadway Market in Londen, waar ze haar huisgemaakte baksels elke dag mee naartoe sleepte. Later begon ze haar eigen biologische bakkerij: Violet Bakery.

Violet Bakery

Het magazine Tatler schreef over the Violet Bakery dat dit dé East London Hotspot is waar ze de lekkerste American-styled cakes maken, bovendien is het gezellige caféetje net de keuken van je coole tante. Hier kun je hele zondagen doorbrengen!
https://www.instagram.com/p/Bgd3CXuAcrS/?taken-by=violetcakeslondon

Een greep uit de keuken van Violet Bakery: Nom nom nommmm!

https://www.instagram.com/p/BfqDgWEg0TY/?taken-by=violetcakeslondon
https://www.instagram.com/p/BdHsAmFhYZg/?taken-by=violetcakeslondon
https://www.instagram.com/p/BbwoL4KBLWA/?taken-by=violetcakeslondon
 
Bron: Telegraph