Colette Dike woonde een aantal jaar in Canada waar ze met gevoelstemperaturen van dertig graden onder nul wel leerde hoe ze zichzelf warm moest houden. Met stevige gerechten, zoals poutine (frietjes overgoten met jus en kaas) en een grote kom zeevruchtenchowder kwam Colette de winter door. Eenmaal terug in Nederland wist ze: ook al zijn de winters hier minder streng, die wintergerechten blijf ik koken.Ze bundelde al haar favorieten in haar boek nieuwste De nieuwe winterkeuken.

Van granola tot stoof

Van ontbijtjes als pompoengranola die je ’s ochtends uit je warme nest halen tot aan lunchgerechten als wintertosti voor tussen de middag. ’s Avonds is de keuze groot uit soepen, stoofschotels, pasta’s en stamppotten. Wij raakten geïnspireerd door ‘nieuwe’ gerechten zoals bietjesstamppot met chorizo en zuurkoollasagne met honing-mosterdsaus, maar waren ook blij met klassieke altijd-goed-recepten zoals pasta ragù alla bolognese en een stevige runderstoof. Het wordt er met dit boek niet minder koud van in februari en ook niet minder mistig of minder grauw. We zullen nog even vaak onze ruiten moeten krabben of met tegenzin onze tenen buiten de dekens steken, alleen weten we nu op welke wintergerechten we ons kunnen verheugen en dat maakt het allemaal een heel stuk dragelijker.

Krijg je al trek?

Je krijgt dit heerlijke boek nu cadeau bij 12x Foodies. Met deze smakelijke actie haal je voor het hele jaar de allerbeste kookinspiratie in huis. Maar let op: op = op, dus profiteer snel van deze unieke deal voor je te laat bent.

Ja, ik wil 12x Foodies én krijg De nieuwe winterkeuken cadeau