Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Foodies kerstbrood met chocolade, pistache en kersen: Coverkoken met Foodies

Coverkoken met Foodies: het is bijna zover

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Bak op zaterdag 27 november tegelijkertijd met andere Foodieslezers dit spectaculaire kerstbrood. Gewoon vanuit je eigen keuken! Deel het proces en het resultaat met elkaar. Aan het eind van de dag verloten we een jaarabonnement op Foodies onder alle inzendingen op Facebook en Instagram.

Coverkoken met Foodies

We kondigden het vorige week al aan, zaterdag 27 november gaan we coverkoken! Op de cover van Het Grote Kerstnummer staat dit jaar het Foodies kerstbrood. Een prachtige babka met kersen, pistache en chocolade. Perfect voor kerst! Om alvast te oefenen maken we dit kerstbrood graag samen met jullie op zaterdag 27 november.

Wat gaan we doen?

Coverkoken met Foodies is simpel. Het enige wat je nodig hebt is Het Grote Kerstnummer, de ingrediënten van het Foodies kerstbrood en je eigen keuken. ’s Ochtends delen we verschillende blogs op onze website waarin we het recept stap voor stap uitleggen aan de hand van foto’s en filmpjes. Uiteraard met de beste tips & tricks. Je bepaalt zelf wanneer je start met het recept, zolang het maar op zaterdag 27 november is. We zijn van 10.00-16.00 uur (digitaal) bereikbaar om je te helpen. Onderaan het artikel dat zaterdag verschijnt stel je gemakkelijk alle vragen via een formulier.

Gedurende de dag delen we alle vragen en antwoorden op onze website. Ga je aan de slag in de keuken? Deel vooral de beelden op social media! Gebruik #iamfoodies en tag ons, dan delen we de leukste beelden.

Win, win, win

Vergeet ook niet het eindresultaat te delen. Aan het eind van de middag verloten we namelijk een jaarabonnement op Foodies! Heb je al een abonnement? Dan wordt deze gratis met een jaar verlengd. Natuurlijk mag je de prijs ook cadeau doen aan iemand.

Het enige wat je hoeft te doen ter voorbereiding is zorgen dat je het grote Kerstnummer open hebt liggen (p. 168) op zaterdag 27 november. Heb je Foodies nog niet in huis? Ren naar de winkel en geef jezelf een exemplaar cadeau. Om je te helpen delen we alvast het boodschappenlijstje voor het recept. Zo heb je direct alles in huis!

  • 100 ml volle melk
  • 550 g + extra patentbloem
  • 200 g suiker
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 1 zakje instant gist (7 g)
  • 4 eieren
  • 250 g boter
  • 150 g gedroogde kersen
  • 150 g pistachenoten
  • 100 ml kirsch
  • 30 g cacaopoeder
  • 125 g pure chocolade
  • zout
  • zeezoutvlokken
  • bakpapier

Tip 1: kun je geen gedroogde kersen vinden? Vervang deze door bijvoorbeeld cranberries of kersen op siroop. Gebruik je kersen op siroop? Laat deze goed uitlekken en knijp ze een beetje uit.

Tip 2: gebruik je liever geen alcohol in het recept? Vervang deze door kersensiroop (bijvoorbeeld het siroop van tip 1) of druivensap.

Het grote Kerstnummer van Foodies

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas=baas is zijn levensmotto. Dipt zijn chips in de salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!