Reizen met Djoser

We kennen allemaal de overheerlijke Goulash uit Hongarije. Dit kruidige gerecht is echter niet de enige lekkernij die de Hongaarse keuken voortbrengt. Onder het toeziend oog van een Hongaarse chef leren we over het koken van vroeger en nu. En een sommelier vertelt over de vele wijnen die Hongarije kent. Onder de bezielende begeleiding van onze chef c.q. kookinstructeur, brengen we een bezoek aan de oude Centrale Markthal van Boedapest. Ook toeristen zoeken deze bijzondere plek op, die naast de sfeer ook historisch architectonisch interessant is. We gaan hier inkopen doen voor de lunch die we samen met de chef bereiden. Onze chef c.q. gids vertelt over de lokale ingrediënten en tradities uit de Hongaarse keuken.
budapest djoser

Kookstudio

In de kookstudio gaan we aan de slag: we leren verschillende technieken en bereiden een heerlijke maaltijd. Klaargemaakt volgens eeuwenoude Hongaarse tradities. Het mag voor zich spreken dat we deze lunch ook zelf verorberen met een heerlijk glas Hongaarse wijn. Het dorpje Etyek, zo’n 30 km buiten Boedapest is voornamelijk bekend om zijn mousserende wijnen. Maar dit is ook dé plek voor een gulyás (goulash) party! De echte Hongaarse gulyás is een rijkgevulde soep. Het stoofpotje dat wij in Nederland soms goulash noemen heet pörkölt in het Hongaars. De oorspronkelijke goulash word gemaakt in een grote pan, opgehangen aan een driepoot boven een houtvuur. Nadat het vlees is aangebraden voegen we langzamerhand alle ingrediënten toe waarbij een grote hoeveelheid paprika niet mag ontbreken. Met een kladblok vol  aantekeningen, een hoofd gevuld met herinneringen en een tas vol lekkernijen vliegen we voldaan weer terug naar huis.
 
Meer informatie over de reis vind je hier. En kun je niet wachten? Begin dan alvast met foodies favoriete gerecht uit de Hongaarse keuken: Goulash!
goulash