Elke twee weken kijken we in de keuken van de foodiesredactie. Wie werken er? Welke culinaire avonturen beleven we? Wat gebeurt er op een foodredactie? Maar vooral, wat eten de foodies zelf? Een ongegeneerd kijkje achter de schermen..

Koninsdag

We vieren Koningsdag in allemaal een verschillende stad: Lotte is in Amsterdam, Anne in Den Bosch en Yvonne in Nijmegen. Er is genoeg oranje: wraps tot tompoucen uiteraard!


 

Big Green Egg

Bas heeft een nieuwe Big Green Egg in de tuin en die moet worden uitgetest met een mooi stukje vlees. De hele familie is verknocht en het resultaat mag er wezen.


Buiten de deur

Als redacteur is het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen, maar van tijd tot tijd is het heerlijk om je lievelings restaurant te laten koken. Anne at garnalentempura met rode curry mayo met zoetzuur van komkommer en Lotte vond een Libanees in Utrecht met fantastische falafel, fattoush salade van koriander en heerlijke dipjes zoals labneh, muhammara en hummus. Dibs! Yvonne bezocht haar lievelingsrestaurant in Nijmegen: Odessa. Daar eet je een fantastische risotto, of wanneer je niet kunt kiezen een half om half gerecht: zoete-aardappelkroketjes en risotto met aubergine, pimientos de padron met tijm en pesto.


Antwerpen

Lotte was in Antwerpen en struinde over de markt waar deze prachtige notenkraam heel veel soorten gedroogd fruit verkocht. Je vindt de markt op het theaterplein en er worden prachtige groentes, fruit en bloemen verkocht. Tijdens het middaguur ga je uiteraard voor een verfrissende bubbels of een lekker koud biertje 😉

Homemade

Maar uiteindelijk staan we het allerliefst zelf in de keuken en dan maken we: een zonnige salade met verse vijgen, een groene aspergetaart met mozzarella en pompoenpitten of een lekker broodje kip shoarma! 


Meer foodies? Volg ons op Instagram @foodiesmagazine of op Facebook voor dagelijkse inspiratie in de keuken en de beste culinaire tips!