Iedere twee weken mogen jullie een blik werpen in het dagboek van de foodiesredactie. Wie werken er, waar zijn ze mee bezig, wat gebeurt er op een redactie, wat eten ze zelf? Een ongegeneerd kijkje achter de schermen met de snapshots die ze voor jullie maken.
De borden lagen vol met culinaire kunstwerkjes. In dit dagboek laten wij er een aantal zien.

Poké-time!

Koken uit het oktobernummer: de moeder van Renée maakte deze heerlijke poké bowl.
pokebowl
Er werd genoten van deze hele dikke hazelnoot-schuimtaart.
hazelnootschuimtaart

Tropische smaken

Dion kreeg prachtige kunstwerkjes op zijn bord met Arubaanse gerechten. Hieronder Arubaanse vistaco met onder anderen tonijn, zoetzure ananas, guacamole, geroosterdejalapeñogel en Doritos-kruim.

vlees aruba

Anne kreeg dit mooie dessert bij Forest & Marcy in Dublin. Zij was daar met Yvette van Boven voor haar nieuwe boek Home Sweet Home. Op dit bord zie je (zoals op het menu staat) “Yogurt & woodruff panna cotta, apple & brambles”.
forest en marcy
Renée had haar tafel goed vol staan. Aardappeltjes met komijn, komkommer in zoetzuur met dille, kip met tijm en knoflook, rosbief met waterkers en mierikswortelmayonaise.

Smullen bij Renée

Heb je nog wat groenten over van gisteren? Geen probleem! Maak er bijvoorbeeld, net als Renée, leftover frittata van. Zo hoef je niets te verspillen.

Leftover frittata

Tosja maakte dit weekend zelf praliné. Hier liggen de geroosterde hazelnoten in karamel af te koelen tot er praliné-crème van gemaakt wordt.

praliné - hazelnoten&karamel

Hoofdredacteur Joachim ging met het gezin appels plukken. Deze appeltaart XS was helemaal welkom bij de redactievergadering en hij was heerlijk.
Zijn geheim? Een beetje fijngemalen amandel door het deeg en vooral niet te lang kneden.

Appeltaart

Hij ging ook aan de slag met augurken. Hier is een recept te vinden voor ingemaakte augurken, smullen maar!

augurken