Elke week mogen jullie een blik werpen in het dagboek van de foodiesredactie. Wie werken er, waar zijn we mee bezig, wat gebeurt er op een redactie, wat eten de Foodies? Een ongegeneerd kijkje achter de schermen met de snapshots die we voor jullie maakten.
Het dagboek van deze week staat vol met heerlijke zoete momenten van onze redacteuren.

Chutneys en compotes

dagboek foodiesredactie - perenboom willemijn
Bij Willemijn thuis krijgen ze volgend jaar perentaart en compotes van eigen boom. De conference perenboom is net geplant. Nog even geduld dus.
dagboek foodiesredactie - cashewnotenspread en rozijnencompote lotte
De lunch van Lotte zag er heerlijk uit. Een broodje met cashewnotenspread en rozijnen-compote.
anne en renee - schillen
Anne en Renée gingen zaterdagavond samen aan de slag. Ze maakten twee soorten chutney. Peer met rozemarijn, zwarte peper en lavendel en appel met gember, knoflook, ui en rode peper. De appels en peren haalden ze bij ‘t Olde Ras in Doesburg.
dagboek foodiesredactie - appels bij 't olde ras
dagboek foodiesredactie - chutneys anne en renée

Smeren maar

dagboek foodiesredactie - chutney bij de borrelplank Anne&Renée
Het eindresultaat mag er zeker wezen! De chutney’s waren vast heerlijk bij de kaasjes en het bier.
dagboek foodiesredactie - schoenlapperstaart Anne
En die taart die je hierboven ziet? Dat is de eigen variatie van Anne op de schoenlapperstaart. Hier zie je ‘m nog een keer van dichtbij. Wat een plaatje.
dagboek foodiesredactie - soezen Willem
Deze soezen van Willem bleven vast niet lang liggen. Benieuwd hoe je zulke mooie soezen maakt? Volg de stappen van dit recept voor champagnesoezen goed op en het kan haast niet mislukken.
Ook zo’n zin gekregen in één van de gerechten hierboven? Of van een van de andere dagboeken? Aan het eind van het jaar selecteren we de 5 meest gevraagde recepten van onze dagboeken, laat in een reactie weten wat jij graag wil maken!