De Indiase keuken is meer dan alleen kip tandoori. Geen keuken is meer gevarieerd dan die van India. Met hun talrijke specerijen, kleuren en smaken gaan de Indiase gerechten je nooit vervelen. Ga op reis naar het land van kulfi, naan en kip tikka en ontdek het culinaire land van India.

Djoser

Zo ga je met Djoser op reis langs de culinaire plekken in India zoals Jaipur en Agra, je leert de verschillende eetstijlen kennen en leert diverse gerechten te maken. En als je behalve van eten ook van cultuur houdt, dan is deze reis gemaakt voor jou! Want naast koken en lekker eten bezoek je ook de wereldberoemde Taj Mahal.
Je volgt een unieke kookcursus bij een Indiaas gezin thuis. Samen met de man en vrouw des huizes bereidt je een traditionele Indiase maaltijd met ingrediënten die je zelf die ochtend gekocht hebt. Tijdens deze cursus worden oude tradities gedeeld en maak je kennis met recepten die van generatie op generatie werden doorgegeven.

De Roze stad

Naast het bezoeken van de bezienswaardigheden leer je elke dag weer iets nieuws over de Indiase keuken. Om je culinaire kennis uit te breiden volg je een stoomcursus in het bakken van Indiase broden zoals naan, parantha en chapati. Ook leer je hoe je een heerlijk ruikende curry kunt bereiden met de ingrediënten die je kunt kopen op de beroemde kruidenmarkt van de Roze stad, Jaipur. We ontdekken het geheim van een goede Indiase Chai en proeven verschillende lekkernijen. Probeer eens een mierzoete, kronkelige oranje jalebi of een heerlijk verfrissend Indiaas ijsje, de Kulfi.

Kulfi met mango en kardemom

kulfi

En verder..

In Bijaynagar, leer je een echt koningsmaal te bereiden in de tuin van het paleis waar je ook zal overnachten. De avondmaaltijd bereiden we onder begeleiding van de chef. De 500 recepten van de koninklijke familie zijn de inspiratie voor het menu. Met tal van recepten en onvergetelijke kookervaringen nemen we afscheid van dit prachtige, kleurrijke land en haar overheerlijke keuken. Voor meer informatie over deze reis, klik je hier. En kun je niet wachten? Begin dan alvast met foodies favoriete gerechten uit de Indiase keuken!

Kip tikka-spiesen met papadums

kip tikka

Dosa masala

dosa masala