Ontdek de Thaise keuken met een culinaire reis van Djoser
De Thaise keuken is beroemd vanwege de heerlijke afwisselende gerechten. Wil je zelf écht Thais leren koken? Tijdens een 15-daagse reis door Thailand leer je op verschillende plekken Thais koken. Naast het bereiden van heerlijke authentieke Thaise gerechten is er ook genoeg tijd om diverse bezienswaardigheden te bezoeken, te genieten van de Thaise natuur en te luieren op het strand.
Kookles
De eerste kookles vindt plaats in een traditioneel Thais huis. Je leert verschillende Thaise ingrediënten te gebruiken en de maaltijd op smaak te maken met lokale specerijen. In een Thaise maaltijd moet de balans tussen de vijf belangrijkste smaken – zuur, zoet, bitter, zout en pittig – goed zijn.
Khao Yai
In het nationale park Khao Yai kom je ogen en smaakpapillen te kort. In deze prachtige natuur leren we de Isan manier van koken. Isan is de naam van de noordoostelijke regio van Thailand, en in de gerechten die hier bereid worden vind je dan ook veel invloeden uit de Laotiaanse keuken. De gerechten zijn hier over het algemeen wat sterker van smaak dan in de rest van het land. Onder begeleiding van een gids maak je een wandeltocht door de prachtige omgeving met veel watervallen en bijzondere flora en fauna.
En verder…
In Chiang Mai leren we in twee dagen Noord-Thaise gerechten te maken. De maaltijden hier zijn een stuk zachter van smaak en meestal worden er verschillende kommetjes met geroosterd vlees, rijst en groenten op de grond gezet waarvan iedereen, zittend op de grond, kan eten. Tot slot besteden we aandacht aan Thaise desserts, die meestal uit kunstig gesneden fruit bestaat. We leren de fijne kneepjes van het fruitsnijden. Als een volleerde Thaise kok reis je met de nachttrein terug naar Bangkok.
En kun je niet wachten? Begin dan alvast met foodies favoriete gerechten uit de Thaise keuken!