Eet Geen Dierendag

Met ‘Eet Geen Dierendag’ stimuleert organisatie Wakker Dier jou om vaker iets anders te eten dan vlees. Minder vlees eten betekent automatisch ook minder dieren houden. Op die manier kunnen we met elkaar de productie van vlees in Nederland omlaag brengen. De vleesproductie in Nederland stoot enorm veel broeikasgassen uit. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, of 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! Dus, laat vandaag jouw stukje vlees staan en draag bij aan een gezondere, schonere wereld.

Wil je iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe vier jij het?

Laat met #eetgeendierendag zien hoe jullie ‘Eet Geen Dierendag’ op de kaart zetten. Of haak in met een leuke social post. Samen maken we van ‘Eet Geen Dierendag’ een nog groter succes. Voor de dieren en voor jou!

Waarom Eet Geen Dierendag?

Dierendag is dé feestdag voor de dieren. Maar hoe zit het met de dieren op je bord? In Nederland eten we op één dag 500.000 dieren. Dat is dus een half miljoen! Voor hen is het leven een stuk minder feestelijk. Ze leven in een wereld van beton en staal met nauwelijks ruimte of daglicht. Gelukkig kunnen we hier samen iets aan doen door vaker een dag lekker iets anders te eten. Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober ‘Eet Geen Dierendag’. De perfecte dag om met heel Nederland lekker iets anders te eten. Zo wordt dierendag écht de diervriendelijkste dag van het jaar. Voor alle dieren.

Eet Geen Dierendag

Inspiratie

Natuurlijk zijn wij er om je te inspireren met de lekkerste recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende lijstjes:

Daarnaast maakten we al eerder een geheel vegetarisch weekmenu in samenwerking met De Vegetariërsbond ter ere van onze Foodies Vega Special:

Foodies Vega special