Ik ben Bas Erkens, 33 jaar en woon in Nijmegen. Deze week start ik mijn droombaan als redacteur bij Foodies. Eten beheerst uiteraard mijn dagelijks leven. Voor ik ga slapen weet ik al wat het ontbijt is de volgende ochtend, en zodra ik mijn ogen open ben ik bezig met de lunch of het avondeten. Liefde voor eten is er altijd al geweest. Van mijn eerste zakgeld kocht ik een vers puddingbroodje bij de plaatselijke bakker. Al snel volgde ook een pak Luikse wafels. Ik leerde direct waarom ik van mijn ouders altijd maar één koekje mocht. Misselijkheid beloonde mijn gretigheid.

Ondanks dat mijn ouders van eten houden zijn het geen sterren in de keuken. Zodra ik op kamers ging kwam het besef dat ik élke dag zelf mijn avondeten mocht kiezen. Diepvriespizza’s waren niet aan te slepen. Verrassend genoeg begon dit op termijn te vervelen. Zelf koken was de oplossing en zo ontdekte ik dat haast elk gerecht smaakvoller is als je het zelf maakt. Mijn nieuwsgierigheid nam de overhand en ik dook steeds vaker de keuken in.

Bas Erkens en pizza

Ondertussen ben ik (wat) jaren verder en sta ik graag in de keuken. Het liefst eet ik elke dag iets anders, al komt er minimaal één keer per week pizza voorbij. Daar mag je mij voor wakker maken, pizza en pasta! In de zomer van 2020 reisde ik samen met mijn vriendin per auto naar Italië. Niet voor het mooie landschap en de pittoreske dorpjes. Nee, puur en alleen voor eten. We begonnen in Modena bij sterrenchef Massimo Bottura, reden via Toscane naar de slagerij van Dario Cecchini en deden op de terugweg Genua aan voor de lekkerste pesto. Onderweg sloeg ik voldoende kaas, pasta en balsamicoazijn in voor thuis. Het jaarlijkse Italië-nummer van Foodies is uiteraard mijn favoriet.

Bas Erkens

Droombaan

Toen ik de vacature voor (web)redacteur bij mijn favoriete magazine ontdekte ben ik direct in de pen geklommen. Dit was mijn droombaan! Ik heb mezelf een paar keer geknepen toen ik werd aangenomen, en stiekem doe ik dat nu ook tijdens het schrijven van dit artikel. Als onderdeel van de leukste redactie van Nederland kijk ik ernaar uit om jullie dagelijks te inspireren met de lekkerste gerechten, beste tips en leukste hotspots! Hieronder vind je alvast mijn drie favoriete pizzarecepten, want pizza=leven.

Eet smakelijk!
Bas Erkens

Quattro Formaggi

pizza quattro formaggi recept

Napoletano

pizza napoletana

Pepperoni

pizza

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.