Ik ben Valerie en ben bijna 24 jaar. Sinds 3 jaar woon ik in Rotterdam met nog 4 andere huisgenootjes. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn studie Ondernemerschap en Retail Management. Voordat corona begon was ik werkzaam als zelfstandig kok in een leuke ontbijt/lunchroom in Rotterdam. Ik vond dat ontzettend leuk om te doen, de hele dag bezig zijn met mijn passie.

Mijn passie voor koken is al op vroege leeftijd begonnen, want vroeger hielp ik mijn moeder en oma altijd in de keuken. Daarna is dit overgegaan naar zelf experimenteren in de keuken. Mijn specialiteit van vroeger wat het stiekem nog steeds is, is een overheerlijk Italiaanse pastasaus met een shit load aan Parmezaanse kaas. Ik lust geen kaas maar Parmezaanse kaas over mijn pasta vind ik geweldig. En voor een pizza met mozzarella en buratta ben ik ook wel te porren. Bij mijn vader in Otterlo hebben we een echte pizzaoven in de schuur waar we de lekkerste pizza’s in bakken.

Sinds ik in Rotterdam woon ben ik steeds meer Aziatisch gaan koken, dit komt denk ik door alle toko’s die ik nu in de buurt heb. Ik kook dan ook veel gerechten uit de Aziatische keuken, maar de Italiaanse keuken is ook mijn favoriet. Doordat ik drie jaar geleden op mijzelf ben gaan wonen is mijn passie voor koken nog verder ontwikkeld. Bijna een jaar geleden ben ik dan ook samen met mijn zusje onze eigen blog Val & Rosa begonnen, waar we dagelijks nieuwe recepten op plaatsen. Ik vind het ontzettend leuk om hiermee bezig te zijn, recepten te schrijven, nieuwe recepten bedenken en het fotograferen van de gerechten. Wij hebben vaak een hele lijst aan nieuwe recepten die we willen gaan testen en het leukste vind ik om iets eigen aan het recept toe te voegen.

Het liefste ben ik de hele dag bezig met eten en toen deze stagevacature voorbijkwam, was het ‘meant to be’. Ik ben bezig met een nieuwe strategie voor Foodies op onlinegebied waar jullie binnenkort meer van zullen zien. Daarnaast zal ik ook verschillende blogs gaan schrijven voor op de website, wat ik erg leuk vind om te doen. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in deze stage en ik hoop jullie te inspireren met mijn liefde voor koken.

Liefs,

Valerie